Gruodžio 31-ąją kino teatruose skambės „The Rolling Stones“

  • Teksto dydis:

Festivalio „Kino pavasaris“ iniciatyva tik Naujųjų metų vakarą visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose bus rodomas britų režisieriaus Paulo Dugdale’o filmas „Ole Ole Ole Rolling Stones“.

Pavadinimas sufleruoja, kad tai pasakojimas apie legendinę, daugiau nei pusšimtį metų aktyviai koncertuojančią grupę „The Rolling Stones“. O tiksliau – apie jos koncertinį turą po egzotiškąją, iš įvairių suvaržymų tebesivaduojančią Lotynų Ameriką.

„Tai ne tik filmas–koncertas. Jame labai svarbi ir politinė žinutė: rokenrolas Lotynų Amerikos žmonėms buvo lyg protestas prieš sistemą, kaip kad mums kadaise grupė „Antis“, – sako filmą Toronto kino festivalyje pamačiusi „Kino pavasario“ meno vadovė Santa Lingevičiūtė. „Ole Ole Ole Rolling Stones“ įtrauktas į 2017 m. Vilniaus kino festivalio dokumentinių filmų programą.

Filmo „Ole Ole Ole Rolling Stones“ anonsas: 

Turbūt pasaulyje liko mažai valstybių, kuriose nebūtų koncertavę „The Rolling Stones“. Iki praėjusių metų pavasario Kuba buvo viena jų. Tai neįprastas kelio filmas apie rokenrolą ir grupės turą po Lotynų Ameriką, kurį vainikavo istorinis koncertas Havanoje – Kubos mastais tai beprecedentis įvykis.

„Ole Ole Ole Rolling Stones“ supažindina su grupės gerbėjais nuo Santjago iki Buenos Airių, kuriems rokenrolas – tarsi religija. „Rollingams“ artėjant link Kubos tarp organizatorių ima augti įtampa: pirmasis JAV prezidento vizitas per 88 metus, o kur dar Popiežiaus apsilankymas... Tačiau galutinai patvirtinus koncerto datą, gerbėjai Kuboje kraustosi iš proto. Juk kadaise už rokenrolo klausymąsi jie buvo sodinami į kalėjimą.

Lotynų amerikiečiams muzika, o ypač rokenrolas, buvo laisvės išraiška. Ši būsena puikiai pažįstama ir lietuviams, ypač tiems, kurie patyrė Sovietų Sąjungos rėžimą: slapta klausėsi nelegaliai gautų vakarietiškos muzikos įrašų, dalyvavo festivalyje „Roko maršas“ ir pan.

Lygiai taip pat filmas, kaip ir tebesitęsianti, intriguojančių faktų negailinti grupės „The Rolling Stones“ istorija, įdomus ir jaunesniajai auditorijai. „Ole Ole Ole Rolling Stones“ režisierius P. Dugdale‘as moka pavergti publiką. Jo kamera sekė jaunimo numylėtinius: Adelę, „Coldplay“, „One Direction“, „Ed Sheeran“, Lenny Kravitzą, „The Prodigy“ ir kt. Kino kritikai pripažįsta, kad šis režisierius priverčia žiūrovus užsimiršti sėdint priešais ekraną ir pasijusti lyg koncertų salėje ar stadione. Taigi į P. Dugdale'o filmus–koncertus susirenka ne tik kino mėgėjai, bet ir prisiekę melomanai.

Vieninteliai „OLE OLE OLE Rolling Stones“ seansai įvyks Naujųjų metų vakarą – gruodžio 31 d., 5 didžiųjų miestų kino teatruose „Forum Cinemas“, su puikiu erdviniu garsu. Tai nuostabi proga pasitikti 2017-uosius linksmai nusiteikus, švilpaujant „Out Of Control“ ar kitą savo mėgiamą, kai kam ir jaunystę menantį kūrinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vasiliauskas

vasiliauskas portretas
ka tie senukai dar bando isspausti ,senai laikas i pensija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių