Greičiausias picų valgytojas Lietuvoje – 28-erių vilnietis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje vykusiame pirmajame Picų valgymo čempionate greičiausiai dvi 30 centimetrų picas įveikė vilnietis Virginijus Ūselis, įveikti picas vyrui prireikė 7 min. 58 sekundžių. Antroje vietoje liko Nardas Vaitiekūnas (8 min. 34 s.), trečią vietą užėmė Baltrus Norvaišas (8 min. 38 s.).

Nugalėtojas V. Ūselis sakė, kad varžyboms specialiai nesiruošė, o didžiausias paskata laimėti jam buvo priešais sėdintis konkurentas.

„Specialiai varžyboms nesiruošiau, ir per pietus valgiau, tikrai nesistengiau ateiti alkanas. Nebuvo lengva, bet priešais mane sėdėjo konkurentas, kuris ilgą laiką pirmavo ir tai buvo geriausias motyvatorius man pasitempti ir valgyti greičiau“, – sakė V. Ūselis.

Mėsainių ir picų baro „P&B Baras” vadovas Artūras Braslauskas sakė, kad renginys susilaukė didelio populiarumo ir žadėjo, kad tokie čempionatai taps tradiciniais.

„Dalyvauti varžybose registravosi daugiau kaip 200 norinčiųjų, todėl iškart supratome, kad per vieną vakarą tiek dalyvių tikrai nesutalpinsime, o ir nežinau, ar mūsų picų kepėjas būtų pajėgus iškepti 400 picų per kelias valandas. Todėl renginiai vyks kas kelias savaites, o metų gale darysime baigiamąjį konkursą, kuriame susigrums patys greičiausi valgytojai“, – sakė A. Braslauskas.

Baro atstovas sako, kad fiksuotas laikas dabar bus laikomas neoficialus 2 picų suvalgymo Lietuvos rekordas: „Tokio tipo varžybų rekordų oficialiai fiksuoti negalima ir jie nėra įtraukia į Lietuvos rekordų knygą, bet neoficialus rekordas tikrai yra ir nuo šiol visi galės žinoti, kad dvi 30 centimetrų picas Lietuvoje greičiausiai žmogus įveikė per 7 min. ir 58 sekundes. Nors gal per ateinančius renginius šis rekordas bus pagerintas“.

Greitai valgyti gali ne kiekvienas

Ekspertai teigia, kad greito valgymo varžybose pergalę gali lemti daug veiksnių, tačiau pagrindinis – gebėjimas apgauti smegenis. Greito maisto valgymo čempionas amerikietis Randelis Santelis teigia, kad smegenys turi nesuprasti, kad jau suvalgei pakankamai.

„Maždaug po 5 – 7 minučių nuo valgymo pradžios smegenys gauna impulsus, kad kūnas gavo pakankamai maisto ir reikia liautis valgyti. Kitas svarbus dalykas – skrandžio gebėjimas sutalpinti daug maisto. Tam reikia treniruotis prieš varžybas valgant vynuoges ar kitą nekaloringą maistą ir taip skrandį pratinant prie didelio kiekio maisto“, – sako greito valgymo žinovas.

„Taip pat svarbu gebėti praryti kuo daugiau, pradžioje reikėtų praktikuotis su vandeniu, vėliau pereiti ir prie maisto. Be to, visi greito maisto čempionai dažniausiai valgo pakėlę galvą, kad maistas kuo greičiau ir paprasčiau patektų į skrandį“, – kalbėjo R. Santelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių