G.ir A.Storpirščių „Tarakonas iš vaikystės“ skambės kosmoso platybėse

  • Teksto dydis:

Lygiai 20 metų praėjo nuo pirmosios Gedimino ir Ainio Storpirščių muzikinės kasetės „Tarakonas iš vaikystės“ išleidimo. Būtent šiai sukakčiai šeimyninis muzikinis duetas tiek savo, tiek ir gerbėjų džiaugsmui ryžosi perleisti kasetėje skambančias dainas kompaktinės plokštelės pavidalu ir surengti pristatymo koncertus įvairiuose Lietuvos kampeliuose.

Nuotaikingai žaismingas pasirodymas įvyks gegužės 8 d. 19 val. Vilniaus universiteto planetariume.

„Užaugo kelios kartos mūsų klausytojų, o ir patys atlikėjai pakito ūgiu, gyvenimiška ir muzikine patirtimi ar plaukų spalva“ – rašo G. Storpirštis albumo įžanginiame žodyje, - „pirmieji klausytojai jau susilaukė savo vaikų ir vis dažniau kreipiasi į mus, prašydami būtent šių įrašų“. Plokštelė yra simboliškai dedikuojama „vaikui, kuris kažkada buvo užaugęs“ (A. de Sent Egziuperi), tad, neabejotinai, ir jos pristatymo koncerte kiekvienas atėjęs gaus po bilietą į vaikystę, kur pajus „Gėlės ir vėjo“ kvapus, susitiks su mielais personažais: Pūkuotuku, išgelbėjusiu draugus nuo pavojaus, Ragana, kuri mėgsta kepti pyragus, Kiaule susiruošusia į Paryžių ir daugybe kitų spalvingų veikėjų.

Gedimino ir Ainio Storpirščių muzikinis tandemas tik prieš keletą metų po ilgos pertraukos pradėjo rengti viešus pasirodymus, o praeitais, 2014 metais duetas pristatė bendrą kūrybinį darbą – kompaktinę plokštelę „Artistai“, kurioje skamba tiek naujos abiejų kūrėjų dainos, tiek ir seniau sukurti kūriniai, kuriems kitų spalvų suteikia jau nebe lieknas, nedrąsus, o suvyriškėjęs, užtikrintas Ainio vokalas. Abu prisipažįsta, kad bendrų repeticijų metu labai suartėjo kaip tėvas ir sūnus.

O gegužės mėnesio antrąjį penktadienį aktoriai kvies kartu paišdykauti nuotaikingoje muzikinėje kelionėje po dangaus platybes su „Tarakonu iš vaikystės“ ir visiems atėjusiems primins, kad „jeigu šita žemė kam priklauso, tai pirmiausia, žinoma, vaikams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių