„Gatvės gyvos“ – nemokamų ekskursijų po Vilniaus rajonus projektas

Ekskursija su gidu Vilniuje vidutiniškai kainuoja nuo 8-15 eurų žmogui, bet socialiniuose tinkluose galima rasti ir ekskursijų nemokamai, tiesa, norinčiųjų būrys nustebinti gali ir daug ko mačiusius. „Gatvės gyvos“ – projektas, kviečiantis į nemokamas ekskursijas po sostinę.

Ekskursijas po Naujininkų rajoną vedantis Albertas pasakoja, kad apie licenciją dirbti gidu, gautą prieš trejetą metų, jis prisiminė tik tada, kai išėjo iš dviejų savo darboviečių.

Ekskursija po Naujininkus nėra vienintelė ekskursija po Vilniaus rajonus, į kurią po darbų skuba Vilniečiai.

Pasak Alberto, ekskursijų lankytojų amžius yra įvairus, o už pasivaikščiojimą po vakarėjantį Vilnių padėkoti galima palikus arbatpinigių vadovui.

Gidas sako, kad kartais ateina žmonės, kurie visiškai nieko nežino apie grupės lankomus miesto objektus, o kartais tikrina Alberto pasakojimus ir užduoda gidui sudėtingų klausimų. Jis priduria, kad daugiau žinių apie savo rajoną turi vietiniai gyventojai , bet tos žinios labiau primena kieme išgirstus pasakojimus, kurie tik paįvairina gido pasakojamus istorinius faktus.

Daugiau apie projektą „Gatvės gyvos“ žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kai kuriems dovana, kas gali ir kiek gali - prisideda pinigėliais po ekskursijos. Manau, taip niekas nelieka nuskriaustas.

Pradinuke

Pradinuke portretas
Ekskursijos nemokamos žmonėms. Tai kas tada užmoka gidui? Ar tai gido dovana miestiečiams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių