Garsenybės rinko geriausią Kalėdų senelį

  • Teksto dydis:

„Pasakyk, juk iš tiesų jis netikras, ar ne?“, – rimtą vaikystės pokalbį su mama apie Kalėdų senelį prisimena drabužių dizainerė Viktorija Jakučinskaitė. Kalėdų senelių realumu vaikystėje bandė įsitikinti ir aktorė bei televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė, kuri vieną naktį budėjo prie eglutės. Tuo tarpu dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė prisipažįsta niekaip nesuprasdavusi, kaip tos dovanos taip greitai atsiranda po egle.

Šeštadienio popietę žinomos moterys dalyvavo Kalėdų senelio rinkimuose ir sprendė, kas vertas geriausiojo titulo. Prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vykusiuose rinkimuose varžėsi penki Kalėdų seneliai. Geriausiuoju išrinktas Kalėdų senelis, kuris komisiją sužavėjo įvairių kalbų mokėjimu, dosnumu ir išradingumu. Rinkimų laimėtojas šventinį laikotarpį šeimininkaus specialiai jam įrengtuose Kalėdų namuose.

I. Stonkuvienės teigimu, būti Kalėdų seneliu yra atsakingas darbas. „Kalėdų senelis privalo būti su vešlia barzda, turėti specialią ryškią aprangą, mokėti bendrauti, spinduliuoti emociją ir, svarbiausia, neišgąsdinti vaikų. Juk visi esame matę senelių, nuo kurių vaikai bėga pas tėvelius ant kelių“, – sako I. Stonkuvienė.

Pasak jos, šiandien, kai suaugusieji praradę šventišką nuotaiką, ją svarbu sukurti bent vaikams, kurie vis dar tiki stebuklais: „Puikiai pamenu, kaip pati rašydavau laiškus seneliui į Laplandiją, kaip kaime mums, vaikams, jis atnešdavo didelį maišą dovanų ir mes juo tikrai tikėdavome – tai būdavo stebuklingas metas“.

Kita komisijos narė, drabužių dizainerė V. Jakučinskaitė, prisipažino per savo gyvenimą mačiusi daug Kalėdų senelių, tačiau geriausiai įsidėmėjo tuos, kurie mokėjo improvizuoti.

„Nemėgstu Kalėdų senelių, kurie bendrauja standartinėmis frazėmis, kiekvieną žiemą rodo tuos pačius pokštus, kviečia žaisti tuos pačius žaidimus, o jų barzdos, žinote, tokios, kokias kiekvienas vaikas galėtų pasidaryti. Kalėdų senelis privalo būti nuoširdus ir mokėti improvizuoti, sudominti vaikus“, – įsitikinusi V. Jakučinskaitė.

Dizainerė pamena, kad Kalėdų seneliu tikėjo pakankamai ilgai ir iki šiol pamena dieną, kai sužinojo, kad senelio nėra. „Su mama turėjau rimtą pokalbį, susėdom ir sakau jai – „juk iš tiesų jis netikras, ar ne?“. Pamenu, kaip man pasidarė liūdna, kai mama patvirtino mano spėjimą“, – pasakoja dizainerė.

Siekiantiems geriausio Kalėdų senelio titulo, PLC „Panorama“ vykusiuose rinkimuose teko gerokai paplušėti. Kandidatai dalyvavo specialiose rungtyse, kur buvo tikrinamas jų linksmumas, ištvermė ir kruopštumas.

Šventiniais kostiumais apsirengę Kalėdų seneliai varžėsi klausos patikrinimo rungtyje, nes gera klausa būtina, norint išgirsti vaikų norus. Buvo tikrinama senelių sveikata, nes nešiojant dovanų maišą, reikia būti stipriam. Senelių laukė ir kruopštumo rungtis, nes nevalia sumaišyti dovanų, bei linksmumo testas, kurio metu teko šokti.

Dainininkė D. Filmanavičiūtė, dar viena komisijos narė, sako, jog geriausio Kalėdų senelio rinkimuose jai svarbu buvo surasti tokį senelį, kuriuo įmanoma patikėti. O į tą tikėjimą, pasak jos, dažnai telpa labai daug nepaaiškinamų ir žodžiais neišreiškiamų dalykų.

„Puikiai pamenu magišką momentą. Verki mamai ir tėčiui ant pečių laukdama senelio, klausi, kada jis ateis, neini miegoti ir galvoji, kaip senelis per tą kaminą įlįs. O tada, staiga, įvyksta tas sprigtelėjimas pirštais – dovanos po egle, o tu niekaip nesupranti, kaip per tokį trumpą laiką jos ten atsirado“, – vaikystės prisiminimais dalinasi D. Filmanavičiūtė.

Renginių vedėjas ir buvęs „Pikaso“ grupės narys Tomas Eigertas, kuriam buvo patikėta vesti renginį, mano, kad Kalėdų senelis turi mokėti bendrauti su vaikais ir puikiai išmanyti jų psichologiją.

„Kas vaikams yra Kalėdų senelis? Tai stebuklas. Juk niekas nežino, kas, kaip ir iš ko tas senelis padarytas, tačiau žino, kad jis atneša stebuklą“, – sako T. Eigertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonukas

Jonukas portretas
Geriausias tas, kurio maišas didžiausias
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių