Per filmo „Zero III“ pristatymą prie Seimo skambėjo politiniai šūkiai

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniuje Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo viešai buvo pristatytas režisieriaus Emilio Vėlyvio filmo „Zero III” anonsas.

Sausio pabaigoje kino teatruose debiutuosianti juosta surinko būrį Lietuvos kino žvaigždžių ir palies elito – politikos, žiniasklaidos ir verslo – santykių temą. Paties režisieriaus teigimu, filmu jis nieko keisti neketina, tik parodo Lietuvos realybę, kurią panorėję galės keisti patys tautiečiai.

Pusantros minutės trukmės filmo anonsas leidžia trumpam išvysti ne tik pažįstamas Vilniaus vietas, žinomus aktorius, bet ir aktorystės patirties neturinčius garsius Lietuvos veidus – dizainerį Juozą Statkevičių, žurnalistą Edmundą Jakilaitį, atlikėją Egidijų Dragūną. Susišaudymai, dūžtantys automobiliai, per langus krentantys šaldytuvai, pinigų vokeliai ir daug aštrių žodžių – visa tai leidžia atpažinti ir ankstesniuose jo filmuose jau matytą režisieriaus E. Vėlyvio stilių.

Filmas remsis tikrai įvykiais

Per anonso pristatymą E. Vėlyvis teigė, kad tokia vieta pasirinkta neatsitiktinai – Nepriklausomybės aikštėje atgimė Lietuvos valstybė, čia buvo bandoma ją sunaikinti, bet tauta apgynė politikus, o po keliolikos metų per vieninteles riaušes nepriklausomos Lietuvos istorijoje jau pati tauta daužė langus ir buvo vaikoma kulkomis.

„Ir paskutinis įvykis – visai greta Nepriklausomybės aikštės šiemet vieno politiko gauta dovana butelio pakuotėje. Net ir būdamas užsienyje seku Lietuvos politikos naujienas, todėl šiemet kilo idėja visą šį spektaklį perteikti kine. Jei kažkam tai atrodys šaržas, turiu nuliūdinti – mano šaržas realesnis už realybę, jis remiasi tikrais įvykiais”, - sakė „Zero III” režisierius.

Ir paskutinis įvykis – visai greta Nepriklausomybės aikštės šiemet vieno politiko gauta dovana butelio pakuotėje. Net ir būdamas užsienyje seku Lietuvos politikos naujienas, todėl šiemet kilo idėja visą šį spektaklį perteikti kine.

Pristatydamas anonsą, režisierius pavartojo ne vieną Lietuvos partijų rinkimų kampanijose girdėtą šūkį, taip užsimindamas apie netrukus startuosiančią filmo reklaminę kampaniją.

„Filmas apie politiką, todėl ir jo pristatymui naudojame tam tikrus elementus iš Lietuvos partijų rinkimų kampanijų. Šiandien žmonių balsus perkame sultiniu ir Užkalnio koldūnais, rytoj naudosime dar platesnį priemonių arsenalą. Nes mums irgi svarbiausia žmogus, ir mes žinome, kaip... jį pasiekti”, - ironizavo E. Vėlyvis.

Neaišku, kokį cenzą gaus filmas

Pusmetis – per tiek laiko nuo idėjos iki premjeros bus sukurtas „Zero III” filmas. „Tai labai trumpas laiko tarpas, kėlęs daug iššūkių visai kūrybinei komandai. Tačiau nenorėjome delsti su E. Vėlyvio idėjos realizavimu, nes temos karštos ir aktualios. Kas gali būti įdomiau už nežinomas susitepusio elito gyvenimo detales, o dar kai jos pateikiamos „Zero” stilumi – esame tikri, kad sudominsime labai plačią auditoriją Lietuvoje”, - teigė filmo prodiuserė Daiva Jovaišienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių