Fiesta prasidėjo: atidarytas Kristupo vasaros festivalis

Gero renginio negali sugadinti net prapliupęs lietus. Tad nors Kristupo vasaros festivalio svečiai šventinius apdarus turėjo iškeisti į lietpalčius, festivalis Kairėnų botanikos sode sekmadienį oficialiai atidarytas.

Per visą savo gyvenimą kompozitorius Johanas Sebastianas Bachas nė karto nebuvo išvykęs už Vokietijos ribų. Tiesa, tik iki tol, kol jo kūrinių ėmėsi atlikėjų komanda „Dagamba“, nukėlusi J. S. Bachą į Iraną.

„Dagamba“ kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru pradėjo 22-ąjį Kristupo vasaros festivalį. „Dagamba“ yra kvartetas, kurio nariai – iš Lietuvos, Latvijos ir Irano, o muzikantai apibūdinami kaip frakuoti scenos chuliganai.

„Jie neišsitenka jokiuose žanrų rėmuose, visuomet ieško, kaip klasikinę muziką pateikti patraukliai, tai daro skoningai, bet jie puikūs akademiniai muzikantai, su nuostabiu išsilavinimu. Tai, ką jie išdarinėja scenoje, neprilygsta niekam, nes grojant Mozartą įpinti U2, pripažinkit, reikia fantazijos“, – muzikantus gyrė Kristupo vasaros festivalio direktorė Jurgita Murauskienė.

Daugiau apie prasidėjusią muzikos fiestą – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių