Festivalyje „Slavianskij Bazar“ sužibėjo ir jaunoji vilnietė

  • Teksto dydis:

Vakar po vidurnakčio baigėsi penkias penkias dienas trukęs populiarus XXVI-asis tarptautinis menų festivalis „Slavianskij Bazar 2017“, kuriame Lietuvai suaugusiųjų kategorijoje atstovavo X-faktoriaus žvaigždė Paulina Paulauskaitė, o vaikų kategorijoje – 12-metė Alana Sport iš Vilniaus.

Nors festivalis pasibaigė jau po vidurnakčio, tačiau iki pat šiandienos popietės tvyrojo įtampa, nes nebuvo aišku, kam atiteks didysis festivalio GRAND PRIX. Taip įvyko todėl, kad du atlikėjai surinko vienodą maksimalų vertinimo komisijos balų skaičių. Po vertinimo komisijos posėdžio nuspręsta šiemet Didžiojo Grand Prix neskirti niekam, o paskelbti tik pirmųjų trijų prizinių vietų nugalėtojus.

Lietuvos atstovų pasirodymai šiemet buvo vertinamai itin palankiai. Festivalio užkulisiuose buvo kalbama, kad po Donato Montvydo triumfo 2008 metais, kuomet jis laimėjo GRAND PRIX apdovanojimą, Lietuva pirmą kartą atrodo taip stipriai.

P. Paulauskaitė, sėkmingai įveikusi pusfinalio barjerą su Jazzu daina „Po mano oda“, pateko į 15-kos laimingųjų sąrašą, kurie tęsė kovą dėl prizinių vietų. Antrajame ir trečiajame etapuose pagal konkurso nuostatus reikėjo atlikti slavų kompozitoriaus dainą ir pasaulinį hitą. Šiems etapams Paulina pasirinko atitinkamai Ani Lorak dainą „Solnce“ („Saulė“) ir Jennifer Hudson hitą „I‘m telling you“. Po šių abiejų etapų Paulina įsitvirtino geriausiųjų atlikėjų penketuke ir pelnė diplomantės vardą. Pirmąsias vietas pasidalino Baltarusijos ir Ukrainos atstovai.

„Balta lyg paukštė“

Ne mažiau liaupsių ir pagyrų sulaukė jaunoji Lietuvos atlikėja A. Sport. Jos atlikta lietuviška daina „Paukščiai“ privertė suklusti ir maloniai nustebti net ir daug mačiusią vertinimo komisiją. Vietinė žiniasklaida nepaliko Alanos be dėmesio, ypatingai šiltai apibūdindama jos pasirodymą: „Balta lyg paukštė įplasnojo į sceną ir nežemiško grožio paukščių balsais užbūrė Alana iš Lietuvos“.

Jos pasirodymu džiaugėsi jos vadovė, žinoma šalies vokalo pedagogė Nijolė Maceikaitė: „Alana padarė tai, ką toli gražu ne kiekvienas profesionalus dainininkas galėtų atlikti, jau nekalbant apie tokio amžiaus vaikus. Tobulas paukščių skleidžiamų garsų imitavimas balsu iki pat 4-tosios oktavos – tai tikrai unikalus reiškinys vokalo srityje“.

Festivalis „Slavianskij bazar“ Vitebsko mieste Baltarusijoje šiemet buvo organizuojamas 26-ąjį kartą. Festivalio metu surengta per 100 įvairių koncertų ir parodų, o populiariausiame ir daugiausia žiūrovų sutraukiančiame jaunųjų atlikėjų konkurse šiemet varžėsi 21 šalis ne tik iš slaviškų valstybių, bet ir Estijos, Latvijos, Lietuvos, Kubos, Serbijos, Makedonijos, Izraelio, Armėnijos, Gruzijos ir kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių