Dovana lietuviško kino mėgėjams – G. Lukšo „Mano vaikystės ruduo“

  • Teksto dydis:

Tęsdama susitikimų su režisieriumi Gyčiu Lukšu ciklą, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į kino vakarą, skirtą filmui „Mano vaikystės ruduo“.

Filmas, sukurtas Juozo Apučio novelių motyvais, žavi žiūrovus jau keturis dešimtmečius – vyresniųjų žiūrimas ir vėl, jaunesniems tampa netikėtu atradimu. Tai – kūrinys, kurį reikia žiūrėti, girdėti ir jausti. Kino kritikas Saulius Macaitis yra sakęs, kad kalbant apie šį filmą jam baisu prisilytėti prie subtilaus meninio audinio ir kažką sugriauti. Vis dėlto šį kartą kviečiame ne tik žiūrėti, bet ir kalbėtis su režisieriumi apie juostos gimimo istoriją, Viačeslavo Ganelino kurtą garso takelį, neprofesionalių aktorių dalyvavimą profesionalų komandoje, žiūrovų ir kritikų vertinimus.

Tai antrasis iš šešių planuojamų kino vakarų su G. Lukšu Nacionalinėje bibliotekoje. Už kūrybišką nacionalinės literatūros interpretaciją kino kalba, o kartu ir už viso gyvenimo kūrybą praėjusiais metais Nacionaline kultūros ir meno premija įvertinto G. Lukšo filmografijoje – 16 televizijos ir kino filmų. Šiomis dienomis režisierius kurpia ateities planus, skaito naują lietuvių prozą ir poeziją, dalijasi kūrybiniais sumanymais. Kol naujos idėjos dar tik pakeliui, siūlome kartu su režisieriumi žiūrėti filmus, kurių siužetai, muzika, vaizdai ir veikėjai gyvena greta žiūrovų jau porą ar keletą dešimtmečių.

Filmo peržiūra ir pokalbis vyks balandžio 12 d. 17.30 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Konferencijų salėje (V a.). Renginio trukmė – iki 2,5 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.

Kiti ciklo filmai

Balandžio 18 d. – „Vakar ir visados“ (1984 m.)

Balandžio 27 d. – „Vasara baigiasi rudenį“ (1982 m.)

Gegužės 4 d. – „Anglų valsas“ (1982 m.)

Gegužės 10 d. – „Žalčio žvilgsnis“ (1990 m.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių