Dovana Lietuvai – rekordinio dydžio J. Basanavičius

  • Teksto dydis:

Atkurtos Lietuvos šimtmečio proga vienoje judriausių Vilniaus miesto gatvių praeivius ir vairuotojus pasitinka išskirtinis visuomenės veikėjo, Nepriklausomybės akto signataro, gydytojo Jono Basanavičiaus portretas. Menininkė Jolita Vaitkutė ir lauko reklamos kompanija „JCDecaux Lietuva“ taip sveikina Lietuvą – sukūrė išskirtinio dydžio – 100 kv. m. – šventinį palinkėjimą.

Pasak menininkės J. Vaitkutės, sulaukusi skambučio kurti sveikinimą nė akimirkos nedvejojo: „Idėja man iš karto patiko. Tai yra didžiausio formato kūrybinis darbas, kurį teko piešti. Kai šiandien išvydau portretą, pirma mintis buvo: koks jis didelis! Esu labai patenkinta rezultatu ir tikiuosi, jog jis taip pat džiugins visus“,  – sakė J. Vaitkutė.

Sveikinimas, atkreipiantis dėmesį, kad istorija yra arčiau nei manome, dvi savaites džiugins visus, praeinančius ar pravažiuojančius pro namą Vilniuje, Jono Basanavičiaus g. 41.

J. Vaitkutė savo idėjas įgyvendina pasitelkdama įvairius kasdienius objektus, iš kurių gimsta instaliacijos, performansai ar iliustracijos. Menininkė daugiausia kuria portretus. Jos darbuose daug dėmesio skiriama kultūros objektų vaizdavimui, aktualijoms ir politinei tematikai. J. Vaitkutės darbai atspindi greitai besikeičiantį šiuolaikinį pasaulį. Didžioji jų dalis yra trumpalaikiai – jie yra sugriaunami ar suvalgomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
pirmiausia reikia išsiaiškinti ,kas buvo Basanavičius ir kam dirbo ,________Į lietuvą jis grįžo ligotas ir užkrėstas komunizmo virusų iš Bulgarijos ,kur ir praleido visą savo aktyvų gyvenimą ,,,Lietuvoje jis tik pasirašė nepriklausomybės aktą ir išvyko į Vilnių ,kurį okupavo lenkai ,ten matomai jautėsi geriau ,nei Smetonos diktatūroje ,,,,,,sėkmės ,Bulgarija ,tik lentelę prikalė ant griūvančio namelio sienos ,kad čia gyveno ir dirbo gydytojas Basanavičius ,,,sėkmės ,kada Lietuva aukštins savo tautybės didvyrius ,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių