D. Katkus: geranoriškumą reikia skatinti

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras tik ką sudalyvavo dviejose labdaringose akcijose.

Į ketvirtadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje vykusį koncertą buvo pakviesti Lietuvos šaulių sąjungos nariai bei  KASP kariai, sekmadienį vykusio koncerto metu buvo renkamos lėšos Vaikų ligoninės įrangai įsigyti.

Labdaringa veikla orkestrui nesvetima. Kiekvienais metais Šv. Kristoforo orkestras surengia eilę labdaringų koncertų, kurių metu renkama parama įvairiems socialiniams projektams, išreiškiama padėka, parama geros valios žmonėms ir organizacijoms. Taip pat, vykdydamas savo misiją, kaip Vilniaus miesto orkestras, stengiasi suteikti galimybę  kuo daugiau vilniečių pasiklausyti kokybiškos muzikos ir dalį nemokamų vietų kiekviename koncerte skiria įvairioms socialinėms grupėms. Tokiu būdu  miesto gyventojai skatinami daugiau domėtis klasikine muzika, dažniau lankytis koncertuose ir prasmingai leisti laisvalaikį.

Į ketvirtadienį vykusį įspūdingą dirigentų meistrų koncertą buvo pakviesti Lietuvos šaulių sąjungos nariai bei  KASP kariai. Koncertas „Europos dirigavimo meistrai“ – Ciuricho menų universiteto ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro draugystės tęsinys, jo programą diriguoti iš Didžiosios Britanijos ir Šveicarijos atvyko du jauni dirigentai, garsaus dirigavimo profesoriaus Johanneso Schlaefli studentai. „Esame Vilniaus miesto orkestras, todėl norime pasiekti visas miesto socialines, amžiaus grupes, norime, kad muzika taptų neatskiriama vilniečių gyvenimo dalis, kad kuo daugiau vilniečių įprastų laisvalaikį leisti koncertų salėse. Tuo pačiu ir padėkoti tiems gyventojams, kurie savanoriškai prisideda prie miesto ir mūsų šalies gerovės – šauliai, kraujo donorai, policijos rėmėjai, nemokamai koncertuojantys jaunieji talentai. Geranoriškumą reikia skatinti.“ sakė Šv. Kristoforo orkestro vadovas maestro Donatas Katkus.

Sekmadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje vykęs koncertas skambiu pavadinimu „Vaikai vaikams. Dedikacija maestro“ – jau trečią kartą iš eilės rengiamas labdaringas bendradarbiavimo projektas su Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondu, Vaikų ligonine ir LRT   yra puikus labdaros sintezės pavyzdys. Nemokamas koncertas buvo tiesiogiai transliuojamas per LRT klasikos kanalą, jo metu skambinant trumpaisiais numeriais lėšos buvo renkamos siekiant įsigyti dermatoskopą, kuris naudojamas ambulatoriškai Vaikų konsultacijų poliklinikoje ir yra reikalingas odos specialistams – t.y. dermatologams, vaikų ligų gydytojams ir vaikų chirurgams, kurie konsultuoja pacientus dėl odos pakitimų. Koncerto metu buvo suaukota per 1500 eurų. Numeriais 1891 (2 Eur) ir 1892 (3 Eur) dar galima aukoti iki balandžio 30 d. Koncerto metu pasirodė jaunieji Rostropovičiaus fondo talentai, fondo alumnai Simona Zajančauskaitė, Vytautas Giedraitis, Paulius Gefenas ir Joana Daunytė. Didelė parama, kad koncerte dalyvavo Mstislavo Rostropovičiaus mokinys, pasaulyje garsus violončelininkas Davidas Geringas. Programą dirigavo Šv. Kristoforo orkestro vadovas, maestro Donatas Juozas Katkus.

Kitas labdaringas renginys, prie kurio nemokamai prisidės Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, – XIX tarptautinio muzikos festivalio „Sugrįžimai“ koncertas „Šiaurės kelias“, rengiamas drauge su Lietuvos muzikų rėmimo fondu, įvyks balandžio 3 dieną, pirmadienį, 18 val., Šv. Jonų bažnyčioje. Solo gros Povilas Syrrist-Gelgota (altas, Lietuva, Norvegija) Toril Syrrist-Gelgota (violončelė, Norvegija). Festivalio misija atliepia dabartinio susirūpinimo emigracija ir emigravusių Lietuvos piliečių pritraukimu temą. Koncerto metu diriguos maestro D. Katkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių