Buvusiame kino teatre „Lietuva“ bus rengiamos ekskursijos

  • Teksto dydis:

1965 m. pastatytas kino teatras „Lietuva“ buvo didžiausias ir moderniausias kino teatras Lietuvoje. Pilkai tinkuotas ankstyvojo sovietinio modernizmo pastatas tapo ne tik miestiečių laisvalaikio dalimi, bet įgijo ir simbolinę kultūrinę reikšmę.

Čia vyko filmų premjeros, retrospektyvos, kino festivaliai ir sunkiai prieinamų sovietiniame pasaulyje užsienio filmų peržiūros. 1997 m. kino teatras buvo rekonstruotas, įdiegta pasaulio kino standartus atitinkanti vaizdo ir garso technika, įspūdinga didžioji salė turėjo beveik 1000 vietų, o kino ekrano dydis siekė 200 m².

Nuo 2005 metų nebeveikiantis pastatas yra smarkiai apgriuvęs, tačiau jau po kelerių metų jį pakeis nauja kultūrinė erdvė – Modernaus meno centras (MMC), projektuotas žymaus užsienio architekto D. Libeskindo kartu su lietuvių komanda „Do architects“. Norintiems įžengti į tebestūksančio „Lietuvos“ kino teatro vidų, išgirsti jo istoriją ir susipažinti su naujojo meno centro vizijomis bus siūlomos ekskursijos. Tiesa, už jas reiks susimokėti 3,5 Eur.

Ekskursijų laikai:

Liepos 14 d., ketvirtadienį − 17, 18, 19 val.

Liepos 21 d., ketvirtadienį − 17, 18, 19 val.

Liepos 28 d., ketvirtadienį − 17, 18, 19 val.

Ekskursijas ves MMC darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių