Bušido turnyre Vilniuje – platėjanti dalyvių geografija ir 12 intriguojančių kovų

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje surengtuose šeštadienį „Siemens“ arenoje vyksiančio bušido turnyro „Hero's“ svėrimuose buvo pristatytos 12 kovų, o Lietuvos kovotojai teigė esantys nusiteikę nudžiuginti žiūrovus gražiomis pergalėmis.

„Grand Prix“ ketvertuko turnyre (KOK taisyklės, iki 71 kg) kausis du Lietuvos atstovai. Pusfinalyje Henrikas Vikšraitis kovos su Olandijos atstovu Šonzinju Abena (Shonzinyo Abena), o Mindaugas Narauskas susitiks su Surinamo sportininku Žordžiu Laretu (Jordi Laret).

„Vilnius man visą laiką buvo ypatingas miestas, jis padėjo man iškilti. Čia pradėjau savo sportininko karjerą, visą laiką žmonės mane palaiko ir malonu bus vėl čia kovoti, ypač su tokiu priešininku“, - prieš svėrimą kalbėjo H. Vikšraitis.

M. Narauskas taip pat tikisi nugalėti savo pirmą varžovą ir finale viliasi kautis su savo tautiečiu H. Vikšraičiu.

„Gerai jaučiuosi, laukiu rytojaus ir esu pasiruošęs. Kaip visada turime planą „nužudyti“ savo varžovą. Juokauju. Pasiruošimas įprastas ir sieksiu pergalės“, - kalbėjo M. Narauskas.

Svorio kategorijos per 93 kg kovoje pagal KOK taisykles lietuvis Julius Mocka kausis su pajėgiu šveicaru Patriko Šmidu (Patrick Schmid).

„Nuotaikos prieš kovą labai geros. Visada smagu kovoti šiame turnyre. Pasiruošimas vyksta su geriausia „Sparta Gym“ komanda, kuri dar niekada neapvylė. Priešininkas yra didelis vyras, bet čia niekada nebūna lengvų kelių. Tai yra gerai, nes taip jaučiuosi dar geriau tiek dvasiškai, tiek fiziškai“, - kalbėjo J. Mocka.

Vienas labiausiai tituluotų Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas šįkart išmėgins jėgas su graiku Vardaku Petru (Vardakas Petros).

„Nuotaikos puikios, daug ruošiuosi. Turėjau keletą kovų Prahoje, Monake. Tapome pasaulio čempionais kitose organizacijose, tikimės, kad čia parodysime gerą kovą, nes lietuviams šis turnyras yra pats svarbiausias“, - pabrėžė S. Maslobojėvas.

Vienas populiariausių Lietuvos kovotojų Ignas Barysas kovoje pagal bušido taisykles kausis su graiku Konstantinu Skorduliu (Konstantinos Skordouli).

„Pasiruošimas kovai yra intensyvus. Buvo šiek tiek bėdelių, bet viską išspręsime ir šeštadienį būsiu pasirengęs kovai visu 100 proc. bei stengsiuosi nenuvilti žiūrovų“, - sakė I. Barysas.

Neseniai šeimos pagausėjimo susilaukęs Lietuvos kovotojas Igoris Osininas kausis su lenku Mateušu Rajevsiu (Mateusz Rajewski).

Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis džiaugėsi, kad dalyvių geografija plečiasi. Jis atskleidė, kad KOK turnyrą nuo kitų metų planuojama rengti ir Šveicarijoje

Per pertrauką tarp kovų vyks ceremonija, skirta pagerbti tituluotus ir karjeras jau baigusius graikų-romėnų imtynininkus – Laimutį Adomaitį, Valdemarą Venckaitį, Mindaugą Ežerskį, Aleksandrą Kazakevičių ir Mindaugą Mizgaitį.

Kovų sąrašas.

„KOK Hero's“ World Series„

1. Ulugbek Zuchurov (Uzbekistanas) – Arvydas Gervė. KOK, iki 65 kg.

2, Chico Kwasi (Olandija) – Mantas Stankis. KOK, iki 77 kg.

3. Mindaugas Packevičius – Martynas Danius. KOK, iki 65 kg.

4. Mateusz Rajewski (Lenkija) – Igoris Osininas. KOK, iki 65 kg.

5. Konstantinos Skordouli (Graikija) – Ignas Barysas. Bušido, iki 68 kg.

6. Jurijus Procenka (Ukraina) – Tomas Pakutinskas. MMA, per 93 kg.

„KOK'51 World GP 2017„

7. Shonzinyo Abena (Olandija) – Henrikas Vikšraitis. KOK, iki 71 kg. „Grand Prix“ pusfinalis.

8. Jordy Laret (Surinamas) – Mindaugas Narauskas. KOK, iki 71 kg. „Grand Prix“ pusfinalis.

9. Denis Makowski (Lenkija) – Martynas Jasiūnas. KOK, iki 75 kg.

10. Patrick Schmid (Šveicarija) – Julius Mocka. KOK, per 93 kg.

11. „Grand Prix“ finalas.

12. Vardakas Petros (Graikija) – Sergejus Maslobojevas. KOK, iki 93 kg.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių