Bernardinų sode atidaroma unikali lauko biblioteka

  • Teksto dydis:

Likus vos trims dienoms iki „Kultūros nakties“ birželio 14 d. 11 val. Bernardinų sode, prie vaikų žaidimų aikštelių, atidaroma unikali lauko bibliotekėlė.

Tai – „Kultūros nakties“ partnerių Nyderlandų Karalystės ambasados dovana miestui ir prasmingas įvadas į šių metų „Kultūros nakties“ šeimų erdvės programą.

Festivalio „Kultūros nakties“ iniciatorė Daina Urbanavičienė džiaugiasi, kad šių metų Bernardinų sode įsikursiančios šeimų erdvės „Kultūringos šeimos miesto“ programoje ypatingai daug projektų skirtų būtent skaitymo skatinimo veikloms. „Ypač džiugu tai, kad Nyderlandų Karalystės ambasados dėka, turėsime iniciatyvą kuri skatins skaitymo kultūrą visus metus“, – sakė ji.

Bibliotekėlės dizainą kūrė ir gamyba rūpinosi dizaineris Vytautas Gečas. Prie šios idėjos taip pat prisidėjo Nyderlandų dizainerė Ineke Hans. Nyderlandų Karalystės ambasada Bernardinų sodui dovanos ne tik bibliotekėlę, bet ir I. Hans kūrybos kėdę-gultą. I. Hans yra viešėjusi Lietuvoje, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse su  LDA dizaino katedros studentais.

Atidaryme dalyvaus Nyderlandų Karalystės ambasadorius Bertas van der Lingenas, bibliotekėlės autorius, dizaineris V. Gečas, festivalio „Kultūros naktis“ iniciatorė D. Urbonavičienė, ambasados ir užsienio reikalų ministerijos darbuotojai, šių metų festivalio „Kultūros naktis“ šeimų erdvės dalyviai: vaikų rašytojai Tomas Dirgėla ir Evelina Daciūtė, iniciatyvos „Augu skaitydamas“ VšĮ „Laikas skaityti“ atstovai, leidykla „Nieko rimto“ ir muzikinių edukacinių knygų leidykla „Muzikija“, kurie užpildys bibliotekėlę savo dovanojamomis knygomis. Susirinkusiųjų nuotaiką atidarymo metu kurs vaikų darželio–meninės studijos Vilniaus „Strazdanėlės“ vaikai ir atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių