„Ąžuoliukai“ ir „Ąžuolai“ kviečia švęsti Tėvo dieną

  • Teksto dydis:

1979 metų spalį dėl sovietinės valdžios represijų iš Lietuvos visam laikui buvo priverstas išvykti profesorius Hermanas Perelšteinas  - berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ įkūrėjas ir ilgametis vadovas.

Jo auklėtiniai ir gerbėjai, vadovaujami Irenos Daujotaitės (tuometinės miesto landšafto architektės), sostinės skvere prie Arsenalo ir T. Vrublevskio gatvių sankryžos pasodino ąžuoliuką.

Per beveik keturis dešimtmečius medelis išaugo į gražų ąžuolą ir tapo buvusių bei dabartinių „ąžuoliukų“ mylima, sakralia vieta. Čia kasmet, Tėvo dieną, kuri beveik sutampa su H. Perelšteino gimtadieniu (birželio 7d.), vyksta tradiciniai choristų susirinkimai, kurių metu geriausiems dainininkams suteikiami „Ąžuoliuko“ garbės ženkleliai.

„Ąžuolų klubas“, vienijantis buvusius ir dainuojančius „ąžuoliukus“, šiemet švenčia savo veiklos 20-metį. Jis rūpinasi „Ąžuoliuko“ palikimu, archyvine medžiaga, remia dabartinę choro veiklą. Klubo rūpesčiu 1998 m. ant Palangos gatvėje esančio senųjų Mokytojų namų pastato, kuriame dirbo maestro H. Perelšteinas, buvo atidengta atminimo lenta.

Šiemet klubo nariai nusprendė šalia Ąžuolo įrengti įamžinimo ženklą suteikiantį vilniečiams ir miesto svečiams informaciją apie medžio simbolinę reikšmę. Atidengimo ceremonija įvyks birželio 5-ąją, Tėvo dieną.

Šventiniai Tėvo dienos renginiai:

12.00 – Šv. Kotrynos bažnyčia – „Ąžuolų klubo“ vyrų choro koncertas (meno vadovas ir dirigentas Povilas Gylys);

13.00 – Mokytojų namų kiemelis - choro „Ąžuoliukas“ koncertas;

14.00 – skveras prieš Lietuvos Nacionalinį muziejų – įamžinimo ženklo atidengimas.

Renginiai nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių