Atidaroma paroda, kuri privers naujai pažvelgti į gintarą

Vilniuje veikia tarptautinė netradicinės juvelyrikos iš gintaro paroda. Jos autoriai – iš Nyderlandų, Italijos, Prancūzijos bei Austrijos – į gintarą žvelgia nauju, moderniu kampu.

Dešimt menininkų, laikomų konceptualiosios juvelyrikos atstovais šį mėnesį savo darbus pristato Vilniuje. „Amber Chamber“ – po pasaulį keliaujanti gintaro dirbinių paroda, parodanti, kad gintaras yra daug daugiau nei iš jūros į krantą išmestas akmuo. Parodoje atsisakoma akiai įprastų formų, čia – laisvė kiekvieno menininko vaizduotei.

„Kaip teigia pati parodos kuratorė ir juvelyrė Heidė Marija Herb, šios parodos idėja yra paremta kontrasto principu. Kadangi visi autoriai turi ganėtinai skirtingą patirtį su gintaru – vieni jį pažįsta seniai, su juo dirba jau ganėtinai seniai, o kitiems ši paroda buvo galimybė prisiliesti prie jo pirmą kartą, tad ši paroda atskleidžia unikalų požiūrį tiek į gintarą, tiek į jo apdirbimo galimybes“, aiškina galerijos „AV17“ direktorė Kristina Mizrigytė.

Prieš 50 milijonų metų susiformavęs gintaras parodoje derinamas su daugeliu kitų medžiagų. Iš pirmo žvilgsnio kai kurių menininkų dirbiniuose gintarą sunku atpažinti – koralai, silikonas, plastikas, kurių menininkų dirbiniuose gintarą sunku atpažinti – koralai, silikonas, plastikas, įvairūs metalai papuošalams suteikia šiuolaikiškumo.

Paroda „Amber Chamber“ jau buvo eksponuota Legnicoje, San Franciske, Liuksemburge ir Romoje. „AV17“ galerijoje Vilniuje ji veiks iki liepos 31 dienos.

Daugiau apie parodą – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.


Šiame straipsnyje: gintarasjuvelyrikaparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių