Amerikos ir Rusijos Madonų susitikimas tarpdisciplininės poezijos sprogime Vilniuje

Tarptautinis tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“ – analogų neturintis renginys tiek Lietuvoje, tiek Europoje siūlo į poeziją pažiūrėti kitu kampu. Balandžio 1 d. festivalio rengėjai kviečia į Venclovų muziejų-namus, kur vyks atviras, nemokamas TARPinis festivalio renginys intriguojančiu vardu „Pandoros skrynia ir Madonos bomba“. Čia vienam vakarui tarptautiniams skaitymams ir poetiniams eksperimentams atvyksta poetės, menininkės Natalija Fedorova (Rusija), Ksenija Zimmerman (Rusija) ir Celia Bland (JAV).

„TARP“ renginiuose, poezija nebūtinai turi būti padeklamuota ar išdainuota, ji gali būti perteikta vaizdu ar judesiu (nuotraukomis, video klipu, paveikslu, performansu). Tai atspindės ir renginio viešnios.

Natalija Fedorova - medijų menininkė, poetė ir teoretikė, tyrinėjanti avangardinę, kinetinę, konkrečiąją poeziją ir literatūros tekstų generatorius, nuolat aktyviai pasirodanti scenoje. Poetė Natalija kuruoja poezijos festivalį “video.txt” Sankt Peterburge. Bendradarbiaudama kartu su Taras Mashtalir ji pradėjo tarpdisciplinės poezijos projektą "Machine Libertine", kuris transformuoja poeziją ir kviečia naujai interpretuoti tekstus. Drauge pasirodys Ksenija Zimmerman  Sankt Peterburge gyvenanti poetė ir eseistė. Literatūros studijų metu ji sutiko poetą ir vertėją Arkadijų Dragomoshchenkovą, kuris ją supažindino su Amerikos ir Rusų eksperimentinės poezijos mokykla, kuri ir įkvepia menininkę darbuose.

Amerikietę Celia Bland domina tarpdiscipliniai eksperimentai, nes jos nuomone, tai yra besikeičiantis procesas, kuris nukeliauja į konceptualią ir vizualią teritoriją. Menininkė sukūrė „Madonos komiksus“ (Madonna Comix), kuriuose kartu su poetais iš viso pasaulio gamino teksto koliažus.

Laikas: balandžio 1 d. 19 val.

Vieta: Venclovų namai-muziejus, Pamėnkalnio g.34, Vilnius

Kaina: renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių