Aktorius V. Bagdonas kviečia į koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje

  • Teksto dydis:

Gruodžio 4 dieną, 18 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje rinksis aktoriaus Vlado Bagdono talento gerbėjai.

Retai Lietuvoje viešintis ir autorinius koncertus rengiantis menininkas ruošia malonią staigmeną žiūrovams. Šįkart aktorių scenoje išvysime ne vieną, o su ritmo grupe, kurioje gitara gros virtuozas Gintaras Šulinskas, fortepijonu skambins kompozitorius Sigitas Mickis, kontraboso partijas atliks Eugenijus Kanevičius, o smuiku grieš Vytautas Mikeliūnas.

Koncerto pavadinimą žinomas menininkas pasirinko ilgai negalvojęs. Tarsi retorinį klausimą jis užduos žiūrovams: „Kaip, gera gyventi?“. Ir ragins kartu ieškoti atsakymo, ar išties gera?! Tačiau šis koncertas žada ne tik gražiausių ir mėgstamiausių aktoriaus dainų puokštę, netikėtų ir sodrių skambesių, bet ir džiugią žinią Vlado Bagdono gerbėjams – 2017 m. dienos šviesą išvys aktoriaus kompaktinė plokštelė, kurioje bus sudėtos naujai aranžuotos jau klasika tapusios dainos „Mano senajai mokyklai“, „Laiškas motinai“, „Vaikystės šviesa“, tiek ir naujausios, jau publikos pamėgtos „Kas vasarą verda uogienę“, „Moters skaičiuotė“, „Baisi daina“. Tad gerbėjai išties turi ko laukti.

V. Bagdonas - unikalaus talento aktorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, teatro pedagogas, skaitovas, vis dažniau į rankas paimantis gitarą ir savo žemu balsu uždainuojantis be galo jautrias ir nuoširdžias dainas. Muzika jo gyvenime dažnai ėjo greta vaidybos: studijų metu, vėliau dirbant su kompozitoriais V. Telksniu, A. Jegelevičiumi ir A. Kulikausku. Tačiau kalbėdamas apie savo muzikinius pasirodymus V. Bagdonas linkęs ironizuoti: „Nesu muzikantas, esu artistas, vaidinantis koncertą“.

Koncertas „Kaip, gera gyventi?“ – tai reta proga pamatyti mylimą, pasiilgtą Artistą, pavartyti jo kūrybinio dienoraščio puslapius ir išgirsti naujas bei atgimusias dainas, pritariant puikių profesionalių muzikantų grupei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių