Aktorius A. Bialobžeskis primins apie Kukutį

  • Teksto dydis:

Spalio 12 d. (pirmadienį), 18 valandą Lietuvos teatro sąjungoje (Teatro g. 8) įvyks literatūrinis vakaras „Kukutis. Vakar ir šiandien". Nacionalinės premijos laureato Marcelijaus Martinaičio eiles skaitys aktorius Andrius Bialobžeskis.

Vienas mėgstamiausių Lietuvos skaitovų, Valstybinio Jaunimo teatro aktorius Andrius Bialobžeskis jau daug metų yra neabejingas poezijai. Aktorius įsitikinęs, kad „poezija aktorystei - geras urvas. Esi laisvas surasti ten emocijas, kurios tau reikalingos, ir asociatyviai sukurti siužetą. Ir žmonės gerai klauso poeziją. Turim brangakmenį ir vertiname jį. Gerai, kad ne masiškai".

Rudens vakarui aktorius parinko vieną žymiausių M. Martinaičio kūrinių - „Kukučio baladės". Marcelijus Martinaitis yra sakęs: „Turiu kitą slaptą ar nuslėptą gyvenimą: fiziškai galiu pajusti vilkįs kailinius, nešiojąs sunkius batus, kuliamų šiaudų kvapą, iš aslos einantį molio šaltį koncerte, spektaklyje. Tą pojūtį tampausi po įvairiausias tarnybas, knygas, miestus ir šalis. Valkioju kaip šuo nutrauktą grandinę. Esu iš kito , jau nugrimzdusio pasaulio, iš alksnynų kaimo, klampių tėviškės pelkių. Turiu miestą ir turiu neapsėtos žemės, turiu du gyvenimus, dvi širdis ir dvi galvas - kūrybai ir darbui - kaip bažnyčia du bokštus.

Iš ten ir Kukutis, jo liūdnas karnavalas, sugėręs į save visą dvidešimtojo amžiaus sielvartą ir siaubą, tokiu skausmingu aidu atsimušantis į mūsų esamybę. Gyvas jo tyliai pašaipus ir vienišas žodis, klajojantis apie, šalia ir virš mūsų. Toks aiškus, kaip begalybė."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių