A. Zuokas tikisi, jog dėl banko griūties stadiono konkursas nenutrūks

Vilniaus meras Artūras Zuokas tikisi, jog Vilniaus futbolo stadiono statybos rangovo konkursas bus tęsiamas toliau, nepaisant, jog žlugo Ūkio bankas, kurio įmonė Žalgirio sporto arena vienintelė pateikė galutinį pasiūlymą.

„Konkrečios informacijos iš banko šiuo metu neturime. Patį konkursą vertiname pozityviai, projektas yra įdomus ir geras. Kol kas mūsų netenkina tik finansinio pasiūlymo dalis, bet tikimės tai detalizuoti derybose. Tikimės, kad Lietuvos bankas ir laikinasis administratorius priims sprendimą tęsti minėtą konkursą, nes tai būtų naudinga visos pusėms“, - BNS sakė A.Zuokas.

Jis sakė negalintis įvardyti, kokį finansinį pasiūlymą pateikė Žalgirio sporto arena.

Skelbta, jog projektą vystytų įmonė Žalgirio sporto arena, kurios akcijas 2012 metų pabaigoje už 357 mln. litų perėme Ūkio bankas.

Be Ūkio banko įmonės, pernai gruodį konkurso kvalifikaciniam etapui paraišką buvo pateikęs nekilnojamojo turto plėtros grupė „Ogmios centras“, tačiau jis nepateikė galutinio finansinio ir techninio pasiūlymo.

Vilniaus valdžia ieško bendrovės, kuri suprojektuotų ir pastatytų naują, ne mažesnį kaip 10 tūkst. vietų futbolo stadioną, įrengtų jo infrastruktūrą, o savivaldybė už jį išsimokėtų per 10 ar daugiau metų.

Skelbiama, kad stadionas pagal Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) klasifikaciją būtų ketvirtos kategorijos, o vieno žiūrovo vietos kaina nebūtų didesnė kaip 2,5 tūkst. eurų (8,6 tūkst. litų). Pagal UEFA reikalavimus toks stadionas turi turėti mažiausiai 8 tūkst. vietų - tokiu atveju jis kainuotų ne daugiau kaip 69 mln. litų.

Vilniuje 2007 metais buvo pradėtas statyti nacionalinis stadionas, tačiau pritrūkus finansavimo, jo statybos nutrūko, o statinys užkonservuotas. Be to, Vilniuje 2005 metais rekonstruotas Lietuvos futbolo federacijos stadionas, 2008 metais naujai pastatytas Marijampolės futbolo stadionas, talpinantis daugiau kaip 6 tūkst. žiūrovų, tačiau šalyje šiuo metu nėra nė vieno UEFA ketvirtos kategorijos stadiono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių