Žmonės pramogauja lauke nepaisydami šalčio

Su slidėmis, rogutėmis ir meškerėmis vilniečiai sekmadienį traukė žiemos pramogų, nors saulėtą dieną lauke spaudė 13 laipsnių šaltis.

O ką daugiau veikti?

Viename iš Žaliųjų ežerų, Balsio ežere keli netoliese gyvenantys vilniečiai sekmadienį leido su „balalaikomis“ – specialiomis meškerėmis žieminei žūklei.

„Nesu didelis žvejybos žiemą mėgėjas, bet ką daugiau veikti? Su sūnumi atėjome, jis taip pat štai turi savo eketę, tačiau jam jau pabodo, taigi nuėjo su kitais žaisti“, – rodydamas į ant ežero ledo ritulį žaidžiančią kompaniją, kalbėjo žvejys.

Pasak vyro, beveik niekas ir nekimba – pavyko ištraukti vos kelis ešeriukus, ir tuos pačius tik vakar. „Štai ten, kur viduryje ežero tamsuoja, ledas, matyt, nėra gerai užsitraukęs, bet arčiau kranto tikrai yra bent 10 centimetrų“, – ramino laiką gamtoje leidžiantys vyrai, pastebėję, kad į ledą žvelgiu be menkiausio pasitikėjimo.

Rogutėmis į tinklą

Ne mažiau pramogų lauke mėgėjų dieną buvo susirinkę ir vietose, kuriose miestiečiai gali leistis nuo kalnelių. Su rogėmis, snieglentėmis, atsisėdukais čiuožė ir vaikai, ir jaunimas, ir vyresni žmonės. Beje, tik vienas kitas – su šalmu.

Tiesa, Tauro kalno papėdėje prie automobilių aikštelės esantis tinklas, kuris turi sulaikyti besileidžiančiuosius nuo kalno, ne itin geros būklės. Daugelis nuo kalno lekiančių vaikų tiesiog pračiuožia pro jo apačią ir tik sėkmės atveju spėja sugriebti už tinklo.

„Tai žinoma, susidaužėme, ir ne kartą, ir aš, ir va štai tas vaikas, – išsišiepęs pasakojo apie 12 metų berniukas. – Bet juk nieko tokio, man nebaisu“.

Su vaikais ir augintiniais

Sekmadienį Verkių regioninis parkas pakvietė į sveikatingumo žygį su slidėmis „Snaigė“.

Tie, kurie buvo pasiryžę kelias valandas praleisti gamtoje, nepriklausomai nuo amžiaus ar slidinėjimo patyrimo, neskubėdami galėjo įveikti maršrutus nuo 4 iki 12 kilometrų. Mėgstantys palenktyniauti jėgas galėjo išbandyti Pavilnių ir Verkių regioninio parko naujai įrengtoje 3333 metrų slidinėjimo trasoje.

Žygyje sekmadienį dalyvavo ir visos trasos nė neketinantys įveikti vilniečiai. Daug kas prie žygeivių prisijungė ir be slidžių, o tįsdami rogutes su vaikais, kai kurie kartu vedėsi ir savo šunis.


Šiame straipsnyje: Žeimažūklėpramogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių