Vytauto V. Landsbergio žvaigždė sužibs planetariume

Lapkričio 23 d. 19 val. Vilniaus universiteto planetariume, koncertų cikle „Bardai tarp žvaigždžių“  „danigiškąją“ nuotaiką kurs rašytojas, poetas, režisierius, dainų autorius ir atlikėjas Vytautas V. Landsbergis. Kartu su kompozitoriumi Raimondu Rašpoliausku jis pristatys savo kūrybos dainas.

Programa bus išskirtinė, kadangi žinomas bardas į ją žada sudėti pačias geriausias savo dainas. Nepailstantis kūrėjas Vytautas V. Landsbergis sėkmingai realizuoja save įvairiose srityse. Viena iš jų - dainuojamoji poezija. Pasak paties Vytauto, didžiausiu savo mokytoju jis laiko Marcelijų Martinaitį. Pagal šio poeto eiles Vytautas V. Landsbergis dar ir dabar sukuria nemažai dainų. Jo atliekamos dainos yra kupinos įvairiausių siužetų, netikėtų posūkių, senovės lietuvių tautosakos ir „žiauriai“ romantiškos meilės. Dažnai su gitaros skambesiu persipina fortepijono, cimbolų, fleitų ir net dūdmaišio garsai, kuriuos meistriškai skleidžia Raimondas Rašpoliauskas.

Kiekvieną savo pasirodymą Vytautas V. Landsbergis paverčia jaukiu pasisedėjimu su dainom ir pasakojimais bei ore tvyrančia meile, kurią „apdainuoju iš visų pusių: gražiąją, liūdnąją, kai miršta mylimoji, romantiškąją, pakylėtąją...“, - prisipažįsta menininkas.

Taigi VšĮ „Bardai LT“, bendradarbiaudama su Vilniaus universiteto planetariumu, kviečia visus ir kievieną adresu Konstitucijos pr.12A, Vilnius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
pagaliau, ilgai lauktas!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių