Vyras skelbime prašo patarimo: emigruoti, likti Lietuvoje ar vesti

Nagingu meistru save laikantis Simonas Neteckis nesupyko, kai jo draugai gimtadienio proga „Vilniaus dienoje“ užsakė skelbimą jo vardu. Skelbime 30-ties metų jubiliejų švenčiantis vyras klausia, ką jam daryti toliau: emigruoti į Australiją, siekti užsidirbti pirmąjį milijoną čia, Lietuvoje, ar vesti.

S. Neteckis sakė jau gavęs vieną laišką su patarimu vesti.

Dirbo ir vakarais, ir savaitgaliais

„Mano draugai mane pažįsta, žino, kad mėgstu avantiūras, gyvenimo spalvas. Šįryt jie mane pažadino su gvazdiku ir „Vilniaus diena“, kurioje liepė iškart žiūrėti orus. Pažiūrėjau ir pamačiau save“, paskambinus portalo 1kaunodiena.lt žurnalistei pasakojo S. Neteckis.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto Pastatų inžinerinių sistemų bakalauro diplomą turintis Simonas yra kilęs iš Šiaulių, bet jau dešimt metų gyvena Vilniuje, turi verslo liudijimą ir samdosi meistru statybose. Jį ir jo bičiulį dažytoją klientai dažniausiai užsako pagal rekomendacijas.

„Turiu didelį įdirbį, vardą. Žmonės mane žino, užsidirbu tų pinigų, mašiną turėjau, bet dirbu labai daug. Nuolat dirbu vakarais, savaitgaliais. Turėjau draugių nemažai, bet įsimylėti taip ir nespėjau, nes visas buvau pasinėręs į darbą, susikoncentravęs į karjerą. Bet jau pavargau nuo visos tos Lietuvos sistemos“, - dėstė S. Neteckis.

Pavargo nuo Lietuvos

Dabar Simono neapleidžia mintis emigruoti į Australiją.

„Nematau galimybių čia likti. Norėjau daug dirbti, per 2-3 metus susitaupyti butukui. Bent vieno kambario, už 50-60 tūkst. litų, kurį pats susitvarkyčiau. Bet čia, Lietuvoje, neįmanoma įsigyti būsto. Nežinau, kas mane jau besulaikys nuo išvažiavimo. Neturiu nei paskolų, nei meilės. O gyvenimas čia toks, kad kasryt pabundi ir eini kaip į karą: nuolat žiūrėti, kad kas neapgautų, ar medžiagos geros, ar atitinka kokybę, kaip atsiskaito. Visi nuolat siekia visur nusukti, paploninti. Koks čia maistas? Valgome pakaitalus. Bare ne kokteilius gamina, o kompotus. Visa Lietuva tokia. Pavargau. Noriu išvažiuoti“, - emocingai kalbėjo vyras.

Jis sakė, kad pinigų užsidirbti galėtų važiuoti ir į Angliją ar Norvegiją, tačiau Australija jį traukia, nes yra toliau nuo viso to „tarybiškumo, kuriame visi tik ir siekia nuvogti, nusukti“.

Šeimos kol kas nenorėtų

Dabar Simonas taupo pinigus kelionei, darosi studentišką vizą ir Australijoje tikisi tęsti statybos studijas.

„O statybininkų gerų reikia visur, - Australijoje be darbo nelikti tikisi pašnekovas. – Galėčiau taip plaukti pasroviui, bet dabar toks gyvenimo etapas, kad reikia apsispręsti, ką daryti. Lietuvoje likčiau, jei nebent atsirastų kokia meilė begalinė."

Vis dėlto elektroninių laiškų iš pretendenčių į jo širdį jubiliatas nelaukia. Sako, kad tai jį išmuštų iš vėžių.

„Yra tų merginų, bet kokios jos? Nori būti gražios, lakuotais nagais, ir viskas. Aš norėčiau, kad mano merginos siekiai būtų tokie, kaip ir mano – nebūti vidutinybe, pilka pelyte, kuri tik nori padirbti nuo 8 iki 5 val., grįžti namo ir televizorių žiūrėti. Noriu eiti, daryti, planuoti“, energingai kalbėjo S. Neteckis.

Apie vaikus jis irgi sakė dar negalvojantis, dar nori gyventi laisvą gyvenimą.

„Nors jau esu beveik pasiryžęs palikti Lietuvą, bet labai laukiu skaitytojų laiškų. Man rūpi, ką mano žmonės ir ketinu atsižvelgti į jų patarimus“, tikino vyras.


Šiame straipsnyje: skelbimasemigracijapatarimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuotraukoje

nuotraukoje portretas
tikras narcizas!

ruta

ruta portretas
Jau tik nereikia cia narcizu ieskoti rudeni :) taigi cia pokstas draugu - super :) kad tik daugiau tokiu atsiputusiu zmoniu butu ir visiems linksmiau gyventi butu :)

Nesakysiu

Nesakysiu portretas
As tai manyciau, kad reikia emigruoti :] Pati taip tikriausiai darysiu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių