Vilniuje siautėja žaisminga mados infekcija (atnaujinta)

Rudenį ir pavasarį mados Meka tampantis Šiuolaikinio meno centras penktadienį vėl plačiai atvėrė duris madai ir stiliui neabejingiems vilniečiams ir miesto svečiams. Per dvi rudeninės „Mados infekcijos“ dienas žiūrovams iš viso bus pristatyta keturiolika lietuvių ir užsienio dizainerių kolekcijų.

Pirmą vakarą susirinkę stebėjo moderniais pret-a-porter ateinančių metų pavasario ir vasaros kolekcijų drabužiais vilkinčius modelius. Ryškia kolekcija, įkvėpta šviesoforo, vakarą pradėjo Eglė Žiemytė su D.EFECT, po jos spalvomis ir origamiškomis formomis kalbėjo Lauros Dailidėnienės modeliai.

Vakaro skulptoriumi tapo svečias iš Vokietijos Michaelas Sontagas, dirbęs „Kenzo“ ir „Givenchy“ mados namuose Paryžiuje. Dizaineris garsėja kaip kuriantis stipriai ir savimi pasitikinčiai moteriai, tačiau pats teigė konkrečiai tokio tikslo sau nekeliantis.

„Tiesiog tokios moterys mėgsta ir renkasi mano drabužius, nes jie patogūs, laisvi, nevaržo judesių ir leidžia puikiai jaustis. Manau, norinti juos dėvėti moteris turi būti tvirta asmenybė, nes su mano kurtais drabužiais kartais jautiesi tarsi būtum nuogas. Jie neaptempia kūno, kaip tik jį paslepia, bet kažkuria prasme man tai yra seksualumas“, - dienraščiui sakė M.Sontagas.

Stebint prancūzų dueto „Martínez Lierah“ kolekciją, atrodė, jog kitų metų pavasaris ir vasara bus juodi. Ar tikrai? „Mums taip, - juokdamiesi sakė dizaineriai. - Kuriame tokiu principu: šiltajam sezonui tamsios spalvos, šaltajam – kuo ryškesnės, nors žmonės kaip tik linkę rengtis priešingai.“

Kristinos Vikøren kolekciją įkvėpė „Mash“, „Chanel“ gyvenimo istorija, kelionės ir supantys žmonės, keliautoją po pavasarinį miestą aprengė Ieva Daugirdaitė. Vakarą uždarė gruzinas „BEssARION“, pateikęs inteligentiškai ekstravagantišką kolekciją, kupiną gruziniškos charizmos.

Antra tiek – taip pat septynios kolekcijos – mados mylėtojų laukia ir rytoj. Šeštadienio vakarą Šiuolaikinio meno centre viešpataus novatoriški eksperimentai ir nekasdieniai ieškojimai.

Beje, nepatekę į mados šventę Šiuolaikinio meno centre neliko nuskriausti – „Penki TV“ jau antrą kartą pasiūlė stebėti tiesioginę „Mados infekcijos“ transliaciją internetu per OTT sistemą (angl. Over the Top). Tereikia įsijungti svetainę www.scena.lt bet kuriame įrenginyje – kompiuteryje, planšetėje ar išmaniajame telefone – ir stebėti renginį neišeinant iš namų.

Jei neturėsite galimybės apsilankyti antroje rudeninės „Mados infekcijos“ dienoje, nepraleiskite progos pasinaudoti šia galimybe, nes kito didžiausio mados renginio Lietuvoje teks laukti iki pavasario!

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių