Vilniuje paminėtas Garliavos įvykių pusmetis

Šeštadienį sostinės Šv. Kryžiaus bažnyčioje ir Simono Daukanto aikštėje paminėtas įvykių Garliavoje pusmetis, kai Drąsiaus Kedžio dukra buvo grąžinta mamai Laimutei Stankūnaitei.

12 val., greta S. Daukanto aikštės esančioje Vilniaus Šv. Kryžiaus (Bonifratrų) bažnyčioje, buvo aukojamos Šv. Mišios už Lietuvą ir laisvę, o nuo 13 val. S. Daukanto aikštėje vyko pilietinė meninė akcija „Neužmiršim, nesitrauksim!“.

S. Daukanto aikštėje susirinko kelios dešimtys žmonių. Pasibaigus Šv. Mišioms jų gretos padidėjo. S. Daukanto aikštėje pasirodė ir rašytojas Liudvikas jakimavičius, Seimo narys Naglis Puteikis, visuomenininkas Darius Kuolys, kiek vėliau prisijungė ir Saulius Stoma.

Merginų trijulė su gitaromis atliko dainą „Tėvyne, dainų ir artojų“, tuomet visi, kas priklupę ant kelių, kas atsitūpę kreidelėmis spalvino šūkį „Tie-sos!“.

„Kovojome ir kovosime iki galo. Nesitikime, kad šiandien čia išvysime valdžios žmones, nes jiems tai nerūpi. O mums rūpi, kodėl mes, piliečiai, neturime teisės gauti atsakymų į savo klausimus?“ - aistringai kalbėjo aikštėje stoviniuojanti vilnietė Ala.

Kai vidury S. Daukanto aikštės buvo baigtas spalvinti šūkis, apie šimtas susirinkusių žmonių giedojo Lietuvos himną. Po jo buvo dar keletas merginų atliekamų dainų, o tada sustoję ratu susirinkusieji klausėsi kalbų.

Šią pilietinę meninę akciją pačioje aikštėje sergėjo keletas pareigūnų. Incidentų neužfiksuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dienos Evangelija

Dienos Evangelija portretas
Šv. Elžbieta Vengrė, vienuolė Lk 18, 1–8 „Ar atėjęs Žmogaus Sūnus beras žemėje tikėjimą?“ Jėzus pasakė savo mokiniams palyginimą, kaip reikia visuomet melstis ir nepaliauti. Jis pradėjo: „Viename mieste gyveno teisėjas, kuris nebijojo Dievo ir nesidrovėjo žmonių. Tame pačiame mieste gyveno ir našlė, kuri vis eidavo pas jį ir prašydavo: ‘Apgink mane nuo skriaudiko!’ Jis ilgai spyrėsi, bet pagaliau tarė sau: ‘Nors aš Dievo nebijau nei žmonių nesidroviu, vis dėlto, kai šita našlė tokia įkyri, imsiu ir apginsiu jos teises, kad, ko gero, ji manęs neapkultų’“. Ir Viešpats pridūrė: „Įsidėmėkite, ką pasakė tas nesąžiningas teisėjas. Tad nejaugi Dievas neapgintų teisių savo išrinktųjų, kurie jo šaukiasi per dienas ir naktis, ir delstų jiems padėti?! Aš sakau jums: netrukus jis apgins jų teises. Bet ar atėjęs Žmogaus Sūnus beras žemėje tikėjimą?“ Karšto Komentaro straipsnio „Lietuvos tikinčiųjų aimanos Popiežiaus nepasiekia“ komentaruose- (Google), paskelbtas Švenčiausiosios ir Nekalčiausiosios Jėzaus Širdies Rožančius- nepaliaujamai maldai, naujausios Dieviškosios Apraiškos- Dievo Žodis- Evangelija. ĮSPĖJANTIS SKAMBUTIS NR. 4. DIEVO TĖVO APRAIŠKA 2007 03 04- ĮSPĖJANTIS SKAMBUTIS NR.5, BEŽENGIANČIO Į DANGŲ JĖZAUS CHRISTAUS- APRAIŠKA 2007 05 17- JĖZAUS APRAIŠKA 2007 06 20- ĮSPĖJANTIS SKAMBUTIS NR.6, DIEVO TĖVO APRAIŠKA 2007 07 24- JĖZAUS APRAIŠKA 2007 11 17- ŠVENČIAUSIOSIOS MERGELĖS MARIJOS APRAIŠKA 2008 09 17- ŠVENČIAUSIOSIOS MERGELĖS MARIJOS APRAIŠKA 2009 09 07- JĖZAUS APRAIŠKA 2012 balandžio 2 d., ŠVENČIAUSIOSIOS IR NEKALČIAUSIOSIOS JĖZAUS ŠIRDIES ROŽANČIUS- (2010 m. balandžio 27 d., šia Rožančiaus malda, Viešpats Jėzus įveda į tiesos pilnatvę). – Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apraiška pasauliui 2012 m. rugsėjo 9 d. Didžioji Temidė- Dievo Tėvo Apraiška 2012 m. spalio 1 d. Nukankintojo Jėzaus Apraiška pasauliui 2012 spalio 1 d. Nusikopijuokime šias Apraiškas- Evangeliją ir printeriuokime ant A4 formato lapų. Šias Apraiškas- Dievo Žodį galima siųsti tikėjimo broliams, sesėms, kurie seka Jėzumi, tarti tiems, kurie tiki. „ Žmogaus Sūnus nerado žemėje tikėjimo“- Šios 2012 11 17 Dienos Evangelija.

pusprociai

pusprociai  portretas
sektantai

D

D portretas
tokį paminėjimą gali sugalvoti tik visiški idijotai!
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių