Vilniuje paminėta Vokietijos tautinio gedulo diena

Sekmadienį krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas dalyvavo Vokietijos tautinio gedulo dienos minėjime Vilniaus vokiečių karių kapinėse Vingio parke ir Antakalnio kapinėse.

Ceremonijose taip pat dalyvavo Vokietijos ambasadorius Matthias Mülmenstädtas (Matthias Mülmenstädt), LR Seimo nariai, užsienio ambasadų Lietuvoje vadovai, Lietuvos kariuomenės atstovai, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai, Lietuvos kariuomenės orkestro grupė.

Vingio parko pakraštyje esančiose vokiečių karių kapinėse prie memorialo I ir II pasauliniuose karuose žuvusiems kariams atminti valstybių atstovai padėjo gėlų vainikus, Kariuomenės orkestras atliko Lietuvos ir Vokietijos himnus.

Vėliau, po ceremonijos vokiečių karių kapinėse Vingio parke, krašto apsaugos viceministras V. Umbrasas dalyvavo gėlių padėjimo ceremonijoje Antakalnio kapinėse, kur prie monumento vokiečių kariams, žuvusiems I pasauliniame kare, padėjo gėlių. Taip pat ceremonijos Antakalnio kapinėse metu buvo pagerbtas ir Lietuvos laisvės gynėjų atminimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Ka cia tie vokieciai dare Lietuvoje,?okupantas,rusiskas ar vokiskas bus tik okupantas. D

Von fašistai

Von fašistai portretas
Kuo taip nusipelnė vermachto kariai Hitlerio banditai žudikai Lietuvos valstybei, kurie žudė viską kas jiems net ne stojo skersai kelio ir kuo pasidarė blogi Tarybinės armijos kariai, kurių tarpe ne tik rusai bet ir lietuviai kovojantys prieš hitlerininkus. Gal galėtų atsakyti prezidentė Grybauskaitė. Kodėl negerbiami Lietuvos išlaisvintojai nuo hitlerio banditų Balsas

2-am

2-am portretas
ko tau nusikalto prezidentė? Nepatinka tau vokiečiai? o man nepatinka ruskiai ir labai gaila žuvusių vokiečių, nes jie Lietuvai tiek blogo, kiek ruskiai nepadarė, greičiau atvirkščiai - tik jie užkardė visos lietuvių tautos išnaikinimą, išvežimą Sibiran ir pan.
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių