Vilniuje aptikta nelegali aukštoji mokykla

Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) skelbia Vilniuje aptikęs nelegalią aukštąją mokyklą. Europos verslo studijų kolegiją, studentus viliojančią itin maža metine kaina ir itin geromis studijų sąlygomis.

Pati kolegija tvirtina, kad studijos joje nėra vykdomos, o interneto svetainėje esanti informacija „blogai išversta britų“.

Kaip praneša SKVC, interneto svetainėje viešoji įstaiga „Europos verslo studijų kolegija“ skelbiasi vykdanti Vyriausybės patvirtintas ir akredituotas studijų programas. Tačiau nei studijų programos, nei pati „aukštoji mokykla“ Lietuvoje nėra akredituotos SKVC.

SKVC skelbia kolegiją įspėjęs dėl klaidinančios informacijos skelbimo tinklalapyje ir pareikalavęs ją pašalinti. Vis dėlto tinklalapis be jokių pokyčių veikia ir toliau.

SKVC pastebi, kad norinčius studijuoti kolegija vilioja itin patraukliomis sąlygomis: neaukštomis studijų kainomis, tarptautine studijų aplinka, akademine parama ir kt.

„Lietuvoje aukštasis mokslas yra paklausus, turbūt todėl netrūksta ir norinčių iš to pasipelnyti. Vis atsiranda įstaigų, vadinančių save kolegijomis, akademijomis ar universitetais, kviečiančių studijuoti populiarias, pavyzdžiui, verslo vadybos, studijų programas, ir įgyti bakalauro diplomą. Tačiau Lietuvoje neakredituotos aukštosios mokyklos aukštojo mokslo studijų vykdyti negali. Po studijų, vykusių nepripažintoje aukštojoje mokykloje, įgyti diplomai nėra pripažįstami,“ – perspėja SKVC Kvalifikacijų vertinimo skyriaus vedėja Giedra Katilauskienė.

SKVC atstovė Gražina Radzvilavičiūtė DELFI sakė, kad dėl Europos verslo studijų kolegijos veiklos bus kreiptasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Kolegija: studijų nevykdome

Tuo metu Europos verslo studijų kolegija tvirtina, kad nelegalių studijų nevykdo. „Kolegija tikrai nevykdo jokių studijų. Dabartiniu metu pagal Studijų kokybės vertinimo centro rekomendacijas ruošiami studijų programų aprašai. Jeigu SKVC studijų programas patvirtins, jas pradėsime vykdyti“, – DELFI sakė Europos verslo studijų kolegijos projektų vadovė Jolanta Stankevič.

J. Stankevič teigimu, interneto svetainė ruošta Londone. „Matyt, anglai, blogai išvertė“, – kodėl interneto svetainėje studijos pristatomos kaip vykstančios, teisinosi kolegijos atstovė. J. Stankevič teigia turėjusi informacijos, kad interneto svetainę reikia stabdyti. Tai esą ketinama daryti ketvirtadienį, kai iš Londono į Vilnių atskris kolegijos direktorius Davar Aziz.

Interneto svetainėje skelbiama, kad bendradarbiaujant su Lietuvos aukštojo mokslo institucijomis vykdomos šios studijų programos: verslo vadyba bei reakreacijos ir turizmo verslo vadyba. Skelbiama, kad šios bakalauro studijų programos vykdomos bendradarbiaujant su Tarptautine verslo studijų mokykla Londone (angl. ISBS London): verslo vadyba; kelionių ir turizmo vadyba; kompiuterinės technologijos ir informacinių sistemų kūrimas ir valdymas; strateginis valdymas ir lyderystė.

Metinė studijų kaina – 1500-2000 Lt Europos Sąjungos (ES) piliečiams, 3000 eurų - ne ES piliečiams.Interneto svetainėje nurodoma priėmimo tvarka, sudarytos sąlygos į kolegiją pretenduoti jau šiandien.

Tarp paslaugų studentams numatyta pasitikimas oro uoste, apgyvendinimas.Pasak J. Stankevič, viešoji įstaiga įsteigta prieš metus.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 47 aukštosios mokyklos (23 universitetai ir 24 kolegijos). Tiek valstybinių, tiek privačių aukštųjų mokyklų sąrašą būsimieji studentai gali rasti Atvirojoje informavimo, konsultavimo, orientavimo sistemoje AIKOS (http://www.aikos.smm.lt/).

O norintys studijuoti užsienio šalyje informaciją apie pasirinktos aukštosios mokyklos ir jos vykdomų studijų programų statusą gali suteikti tos šalies informacinis centras (kontaktus galima rasti www.enic-naric.net).

SKVC atkreipia dėmesį, kad šiuo metu nė viena užsienio aukštoji mokykla, išskyrus Balstogės universiteto (Lenkija) filialą, neturi Švietimo ir mokslo ministerijos leidimo vykdyti studijas Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: studijosAukštoji mokyklaskvc

NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSTUKAI

KLAUSTUKAI portretas
Kaip suprasti "aptikta"? Ji, ką - grybas? Ministerija apie tai nieko nežinojo? Tik pas mus gali toks cirkas būti. O ilgus metus gyvuojantiems universitetams grasinama likvidavimu. Kreivų veidrodžių karalystė.

avb

avb portretas
Tai kad ir Kaune yra tokia nelegali aukstoji mokykla - Stulpinienes kolegija. Kas metus keicia pavadinima, tai Tarptautinio verslo, tai dar kokia nors, o is esmes visi zino, kad Stulpinienes. O paskaitos, tai pas ja namuose, tai ofise 3x 3 metru. Net juokas ima, kaip zmones ten gali eiti

juokas

juokas portretas
Mūsų valdžiusieji trimitavo,net europos mastu,kad Lietuvoje daugėja,aukštąjį mokslą baigusių asmenų.Daugėja tik klastotų diplomų platintojų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių