Vilniečiai TV priedėliais ėmė rūpintis paskutinę minutę

Vilniečių paraiškų dėl išlaidų, skirtų skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti, kompensavimo sulaukta mažiau nei tikėtasi. Pastarosiomis dienomis prašymai ėmė plūsti Vilniaus rajone.

Pirmadienį išjungus analoginę televiziją, senesniems televizoriams reikalingi priedėliai, leidžiantys matyti skaitmeninę televiziją.

Vilniaus miesto socialinės paramos centro administracijos direktorė Solveiga Reisgienė yra sakiusi „Vilniaus dienai“, jog Vilniuje yra apie septyni tūkstančiai gyventojų, kurie turėtų teisę gauti kompensacijas. Kol kas tik maža dalis jų pasinaudojo šia galimybe. „Prašymus dėl kompensacijos yra pateikę apie 450 gyventojų. Tai yra mažiau nei tikėtasi. Prašymų vidutinė suma yra maždaug 80 litų. Manome, kad iki priėmimo termino pabaigos bus pateiktą apie 800 prašymų“, - svarstė S. Reisgienė.

Vilniaus rajono savivaldybė buvo pasiruošusi kompensuoti maždaug 3 tūkst. 600 šeimų išlaidas skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos įsigijimui. Iki pirmadienio rajone pateikti 175 prašymai. Savivaldybės vyresnioji specialistė socialinėms išmokoms Rima Zablockaja pasakojo, kad daugiausia prašymų sulaukta pastarąjį mėnesį.

„Anksčiau buvo po devynis, vienuolika, dvylika prašymų, o dabar pradėjo plūsti. Kitą mėnesį, tikriausiai, bus dar daugiau, - sakė R. Zablockaja. – Buvo ir atmestų prašymų, nes pajamos per didelės, ne visi žmonės gerai susiskaičiuoja“.

„Sniegą“ nuo pirmadienio matantys gyventojai dar gali pasinaudoti teise į kompensaciją – paraiškos priimamos iki lapkričio 20 d. Į vienkartinę kompensaciją turi teisę bendrai ar vieni gyvenantys asmenys, kurių vidutinės pajamos vienam žmogui per mėnesį yra mažesnės nei 525 litai. Valstybė kompensuoja ne didesnes kaip 100 litų skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos (televizoriaus, televizijos priedėlio, imtuvo ar antenos) išlaidas. Svarbu, kad įranga būtų pirkta laikotarpiu nuo 2012 m. balandžio 30 d. iki lapkričio 20 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių