„Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai: streikas bus

Viešojo transporto darbuotojai balsavo dėl streiko inicijavimo. Už tai balsavo 74,2 proc. darbuotojų.

Balsavimas vyko dvi dienas. Transporto darbuotojų forumo pirmininkas Jonas Petraška sakė, kad iš 2140 darbuotojų balsavo 1770.

„Tai yra pritarimas dėl galimų streikų organizavimo. Pirmadienį organizuojame Streiko komiteto posėdį, kuriame spręsime, ką ir kaip daryti. Oficialiai teiksime įspėjimą. Kol kas planuojame, kad galbūt bus pirmiausiai įspėjamasis dviejų valandų streikas. Tai, kad jis vyks lapkričio 14 d., yra preliminaru, yra nuomonių, kad galbūt ir vėliau daryti. Yra nuomonių, kurios tikriausiai nusvers, kad reikia daryti 14 d., nes tada yra ir daugiau bendrų tarptautinių akcijų, ir mes solidariai galėtume rengti. Viskas greičiausiai pirmadienį bus nuspręsta“, - komentavo J.Petraška.

Primename, kad, darbuotojų skaičiavimais, „Vilniaus viešojo transporto“  skola dėl darbo užmokesčio nepriemokų vienam darbuotojui sudaro apie 15 tūkst. litų, skolos driekiasi nuo 2009 m. Jų teigimu, darbdavio siūlyme prašoma atsisakyti papildomo atlyginimo už 2009-uosius, o už 2010 ir 2011 m. siūloma išmokėti per šešis mėnesius. Darbuotojams prašoma nuolaida atrodo per didelė.

„Vilniaus viešojo transporto“ skola darbuotojams yra daugiau nei 25 mln. litų. Kaip „Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius G.Nakutis yra sakęs „Vilniaus dienai“, Vilniaus miesto savivaldybė įmonei yra skolinga 90 mln. litų.

Spalio 3 d. vyko Taikinimo komisijos posėdis, tačiau sutarimo pasiekti nepavyko, pasirašytas nesutarimų protokolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
reikėtų palaukti kol lauke atšals iki -20 C tuomet streikuoti, kad kirstų skaudžaiu tokiems pat nuskriaustiems, visuomeniniu transportu pasiturintys tautiečiai nesinaudoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių