Vilniaus paradoksai: sniegas sninga, taksi tirpsta

Pirmasis sniegas sostinėje praretino taksi vairuotojų gretas.Taksi paslaugų teikėjų asociacijos vadovas ir „Standart taksi“, anksčiau „Martono taksi“, vadovas Ričardas Kriukovas skaičiuoja, jog savaitgalį jo vadovaujama įmonė sulaukė apie 30 proc. daugiau iškvietimų, rašo portalas DELFI.lt.

„Manau, viena iš priežasčių ta, kad  nevisi vairuotojai spėjo pasikeisti padangas, kai iškrito sniegas. Maždaug po 40 automobilių vis laukia, kad galėtų pasikeisti padangas, nes, kaip dažniausiai būna, visi susiplanavo padangas keistis nuo lapkričio 1 iki 10 d.”, - sako R. Kriukovas.

Taksi įmonių darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Gediminas Sabaitis  abejojo, kad taksi vairuotojų savaitgalį sumažėjo dėl to, jog ne visi spėjo pasikeisti padangas.

„Galiu pasakyti vieną, kad taksi vairuotojai nepasikeistų padangų, šito aš negirdėjau. Bet problema yra kita - sugriežtintas taksi reglamentavimas ir nuo lapkričio 1 d. kiekvienas taksi vairuotojas arba privalo turėti spausdintuvą, kuriuo atspausdina čekį keleiviui, arba privalo ranka rašyti kvituką kiekvienam keleiviui. O jūs įsivaizduojate, kiek laiko tai užtrunka? Apie 3-4 minutes. Kita išeitis – spausdintuvas, bet Mokesčių inspekcija surašė tokius reikalavimus spausdintuvams, kad jų nėra įregistruota ir parduodama“, - piktinosi G. Sabaitis.

Pasak jo, dėl šių pakeitimų taksi vairuotojų nuolat mažėja, o savaitgalį tai labiau jaučiasi, nes padaugėja norinčių važiuoti taksi.

Jis teigia, jog pats nuo lapkričio 1 d. dar planuoja dirbti taksi versle, o keleiviams, kaip numato naujoji tvarka, išrašys kvitus, nors mieliau naudotų kvitų spausdintuvą.

Sostinės autoservisai skaičiuoja, jog penktadienį iškritęs sniegas beveik padvigubino klientų srautą.





NAUJAUSI KOMENTARAI

firma

firma portretas
tai dabar kad nuvaziuoti keleta kilometru reikia rasyti? Komediantai

tai bent

tai bent portretas
tai bent profesionalūs taksistai sostinėj, kad kaliošų laiku persiaut nesugeba...

as

as portretas
jei visi per šalčius sės į taksi, tai kas važiuos Zuoko visuomeniniu ir mikriukais?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių