Vilniaus meras A. Zuokas verčiamas iš posto?

Vilniaus mero Artūro Zuoko partijai patyrus absoliutų pralaimėjimą Seimo rinkimuose, Vilniuje jau rengiamasi perversmui: šaltiniai savivaldybėje tvirtina, kad merui jau parengta ir interpeliacija dėl nekontroliuojamos situacijos šilumos bei vandens ūkyje, mero politines gretas palikti rengiasi ir kai kurie jo bendražygiai.

Jau po rinkimų paaiškėjus, kad sostinės mero A. Zuoko vadovaujama politinė partija „Sąjunga TAIP“ nesugebėjo užsitikrinti bent menkiausio rinkėjų palaikymo, vandenys ėmė drumstis ir savivaldybės tarybos valdančiojoje koalicijoje.

Savivaldybės tarybos opozicijai priklausantys politikai „Vilniaus dienai“ patvirtino, kad merui jau paruošta interpeliacija, kuri turėtų būti svarstoma artimiausiame tarybos posėdyje. Ją, esą, palaiko ir dalis dabartinės valdančiosios koalicijos atstovų.

„Yra interpeliacijos tekstas jau paruoštas. Kol kas dar žvalgomės, savo nuomonės kol kas nepareiškė socialdemokratai, nes po R. Adomavičiaus nušalinimo jie suvaržyti, negali atlikti jokių veiksmų. Bet, manau, pasibaigus antrajam rinkimų turui, viskas turėtų spręstis“, - tvirtino vienas opozicijoje esantis tarybos narys.

Interpeliacijos tekste tvirtinama, jog sostinės meras prarado politinį pasitikėjimą dėl sostinės šilumos bei vandens ūkio įmones krečiančių skandalų - neseniai STT atliktos kratos „Vilniaus vandenyse“, FNTT pradėtas tyrimas dėl „Vilniaus energijos“ veiksmų, sukraunant dešimtmilijoninius pelnus biokuro įmonėms Vilniaus šilumos vartotojų sąskaita.

Anot šaltinio, yra svarstymai ne tik dėl naujos mero kandidatūros, bet bus siekiama pakeisti ir dabartinį administracijos direktorių, ilgametį A. Zuoko bendražygį Valdą Klimantavičių.

Sostinės politikai neabejoja, kad apie tokius tarybos planus žino ir pats meras.

Jis užsiminė, jog šiuo metu aktyviai vyksta pokalbiai ir su kai kuriais „Sąjungos TAIP“ atstovais, kurie taip pat ėmė jaustis netvirtai po pastarųjų įvykių.

„Vienas ar du žmonės taip pat gali pereiti. Kur - kol kas nesinori sakyti, bet tai spręsis taip pat artimiausiu metu“, - tvirtino politikas.

Beje, tai, jog valdančioji „Sąjungos TAIP“, Darbo partijos, Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos bei Rusų aljanso, socialdemokratų koalicija braška, patvirtino ir Europos parlamente esantys Darbo partijos atstovai. Esą, paaiškėjus, jog A. Zuokas prarado ir rinkėjų pasitikėjimą, nebesiruošiama taikstytis su diktatu savivaldybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
reikia papildyti anketos galimus atsakymus: * Taip * Galbūt * Ne * Neturiu nuomonės * Kaunui tinka Vilniaus meras.

Seniai laikas

Seniai laikas portretas
tą Zuoką grūst velniop

Vilnietis

Vilnietis portretas
Na jūs ir akli Rasot visiska Brieda ir kazkodel uzmirstat paminet gerus atliktus darbus : abieju aplinkeliu statybos, Konstitucijos prospekto renovacijos, savivaldybes perkelimo, verslo centru atsiradimo, sviesoforu sistemos sureguliavimo, biokuro katilines, Ikea ir naujo viaduko i aerouosta, pavilnio prijungimo prie miesto vandens sistemos, geriausias geriamas vanduo Lietuvoje (ES sertifikatas), Siemes arena ( pigiausiai pastatyta is visu Lietuvos arenu), cia puse valandos butu galima vardint, o apie Dalkia turbut nieko nezinot kad tokias nesamones rasot. Nes kaip vilnietis turbut ir balsavot uz tuos kuria Vilniu per 4 Zuoko nebuvimo metus savivaldybe i minusa nuvarei daugiau nei 600.000 mln litu!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių