Vietos darželyje laukiantiems tėvams – įtampa ir papildomos išlaidos

Į darželį Vilniuje du savo vaikus registravusi Jurgita abu kartus patyrė šoką. Moteris svarsto, ar nenorėta jos vaikų nepriimti dėl apsimestinių nesklandumų.

„Nenoriu, kad įvardytumėte darželio – ir taip bėdų buvo per akis, o vaikai dar jį lanko“, - sakė Jurgita.

Dėl savo pirmagimio moteris darželyje prašymą užpildė 2006-aisiais, o lankyti šią įstaigą vaikas turėjo pradėti 2008-aisiais, taigi moteris ramiai laukė, kada jai bus pranešta, į kurią grupę vaikas pateko.

„Išgirdau, kad kaimynės sulaukė skambučių, o aš, nors viena pirmųjų užpildžiau prašymą, nesulaukiau žinių. Auklės paslaugų jau buvau atsisakiusi, gyvenimą susiplanavusi... Nuėjau aiškintis situacijos į darželį, o jo direktorė man pasakė, kad jokio mano prašymo nėra. Turėjau ilgai aiškinti, kad tikrai pildžiau prašymą, kad mano bei vyro duomenis rašėsi į sąsiuvinį, ir kitus dalykus. Buvo ypatingai nemaloni konfliktiška situacija. Ir tik po ilgų ginčų pagaliau buvo ištrauktas tas sąsiuvinukas, viskas atsirado“, - pasakojo vilnietė.

Gimus antrajam vaikui ir jį registruojant į tą patį darželį, moteris prašymą paprašė nukopijuoti. „Direktorė labai nustebo, kodėl aš to noriu. Bet juk turėjau labai negerą pamoką“, - sakė Jurgita ir toliau pasakojo, kad istorija tuo vėlgi nepasibaigė. „Sulaukiau skambučio, kad mano vaikas į darželį nepateks – nėra registruotos gyvenamosios vietos. Vėl rūpesčiai, nerimas, ar viskas išsispręs“, - kalbėjo Jurgita. - Galiausiai, vėlgi tik dėl mano atkaklumo, reikalas buvo išspręstas“.

Kita vilnietė Marija „Vilniaus dienai“ skundėsi, jog jau trejus metus laukiant vietos darželyje, vaikas šiemet eilėje pasislinko atgal. „Pernai jau buvome sulaukę, kai vaikas buvo antras eilėje, džiaugėmės, kad pagaliau pateks į darželį... Dabar jau gal ir nebesulauksime iki mokyklos. Iki direktorės tam, kad galėtume pasikalbėti, net neprileidžia. Abu su vyru dirbame, darželis yra būtinas. Turime vesti vaiką į privatų darželį, o tai yra labai brangu“, - guodėsi Marija.

Privačių darželių mėnesio mokestis Vilniuje svyruoja nuo 700 iki 1200 litų per mėnesį, papildomai už maitinimą reikia mokėti apie 15 litų per dieną.

Primename, kad gavę pranešimą apie vaiko priėmimą į naujai suformuotas grupes valstybinėse ikimokyklinio ugdymo įstaigose, į pasirinktą darželį tėvai turi kreiptis iki liepos 1 dienos, kad patvirtintų vaiko atvykimą  ir pateiktų visus reikiamus dokumentus. Iki liepos 1 dienos nepatvirtinus vaiko atvykimo ir nepateikus reikiamų dokumentų, vaikas netenka vietos darželyje.


Šiame straipsnyje: darželiaivaikaisistema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm portretas
O kas po 1990 m. suprichvatizavo vos ne pusę Vilniaus vaikų darželių? Dabar juose visokios siuvyklos, dirbtuvės, stomatologiniai kabinetai, o darželių vaikams trūksta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių