Vairuotojų profsąjunga: situacija prastesnė nei iš tikrųjų

Vilniaus viešojo transporto valdžia tikina susitarusi dėl skolos darbuotojams grąžinimo, tačiau su šiuo teiginiu sutinka ne visos profsąjungos.

Vilniaus viešojo transporto vadovybė džiaugiasi pasiekusi kompromisą ir iki birželio mėnesio ruošiasi visiškai atsiskaityti su savo darbuotojais – grąžinti skolas už uždelstą išmokėti „13-ąjį atlyginimą“. Gruodį ir sausį  išmokėta beveik 6 mln. litų, dar 1,6 mln. turėtų būti išmokėta iki birželio mėnesio.

Šitaip darbuotojai atgaus kolektyvinėje sutartyje numatytas išmokas už 2010 ir 2011 m. Viešojo transporto generalinis direktorius Gintaras Nakutis portalui diena.lt teigė, kad darbuotojus ginančios profesinės sąjungos sutiko atsisakyti reikalavimo, atgauti priemoką už atlyginimus už 2009 m.

Tačiau portalo diena.lt kalbinta Eismo tarnybos vadovė, Viešojo transporto nepriklausomos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Danuta Khlopova, teigė, kad su G. Nakučio pasiūlymu sutiko ne visi darbuotojai.

Reali įmonės skola darbininkams yra bemaž trigubai didesnė, nei pripažįsta G. Nakutis.

„Apie „sutartus“ išmokėjimus pasakyta ne viskas. Reikalavimai buvo trys. Pirmas – gražinti metinę atlyginimo priemoką už 2009 – 2011 metus. Ši sąlyga įvykdyta iš dalies. Vietoj 11 mln. buvo grąžinti 8 mln. Antras – indeksuoti atlyginimus pagal infliacijos koeficientą ir trečias – išmokėti delspinigius, už laiku neišmokėtą atlyginimą“, - vardijo D. Khlopova.

Profsąjungos vadovės skaičiavimais darbdavys skolingas darbuotojams bemaž 25 mln. litų. Delspinigiai šioje sumoje sudaro virš 4 mln. litų, o dėl infliacijos darbuotojams papildomai turėjo būti išmokėti 8, 3 mln. litų.

„Akivaizdu, kad reikalavimai yra patenkinti viso labo tik 30 proc. Kodėl ir dėl ko taip įvyko – kita tema. Profsąjunga sutikusi su G. Nakučio siūlymu priėmė neatitinkantį darbuotojų lūkesčių, sprendimą“, - pastebėjo pašnekovė.


Šiame straipsnyje: profsąjungospiketasstreikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
KAIP RESPUBLIKINES JUNGTINES PROFESINES SAJUNGOS KAUNO REGIONO GELEŽINKELIU STOČIU SKYRIAUS PROFESINES SAJUNGOS PIRMININKAS JIEMS PRITARIU.D.KCHLOPOVA-TEISI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių