Vaikų namų globotiniai atidarė savo dirbinių parodą miesto centre

Sostinės centre esančioje lauko ekspozicijoje „Gobis“ antrus metus pristatyta vaikų keramikos darbų paroda. Savo keramikinius dirbinius lauko ekspozicijoje pristatė vaikų globos namų „Spengla“ auklėtiniai.

Trečiadienio popietę kartu su keliais suaugusiais pačiame Vilniaus centre buriavęsi, savo dirbinius apžiūrinėję ir praeiviams dainavę mažyliai atrodė pakylėti. Jų keramikos darbus galės apžiūrinėti ne tik draugai, bet ir visi gatvės praeiviai.

Ši vaikų lipdinių paroda – kultūrinių iniciatyvų grupės „Kvadratas“ ir vaikų globos namų „Spengla“ projektas. Tokia „Spenglos“ vaikų darbų paroda lauko ekspozicijoje Vilniaus centre – jau antroji.

„Net nepajutome, kaip praėjo metai. Dabar darbų dar daugiau nei pernai. Netrukus jau reiks ir antrojo ekspozicijos aukšto“, - šypsojosi projekto „Gobis/Lauko ekspo“ autorius Tomas J. Daunora.

„Spenglos“ globos namų direktorius Saulius Zubkauskas džiaugėsi, kad turi gerą keramikos vadovą skulptorių Nerijų Kavaliauską. Apie jo pomėgius ir pašaukimą rūpintis vaikais rašė ir „Vilniaus diena“.

„Taip pat džiaugiuosi, kad turime gerus vaikus, kurie gražiai lipdo“, - šypsojosi direktorius.

„Gerai, kad yra krosnys, nieko netrūksta žiedimui. Vaikai viską gali daryti. Jiems neleidžiu daryti tik vieno – mažų darbų. Smagu, kad yra norų ir yra galimybės. Jaučiu, kad turiu geriausią darbą, kurį galiu dirbti ir dalyvauti vaikų fantazijų pasaulyje“, - sakė N. Kavaliauskas.

Galimybę vaikų darbus eksponuoti „Gobis/Lauko ekspo“ suteikė TV3 „Išsipildymo akcija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių