Užupio tiltas vėl „apaugęs“ jaunavedžių spynomis

Amžinos priesaikos užtvirtinimą simbolizuojančios spynos, kabinamos ant tiltų turėklų, nebūtinai ten lieka visiems laikams – dalis jų iškeliauja į metalo laužą.

Vilniuje ypač populiari vieta kabinti spynas – tiltelis Užupyje. Pats tiltas trumpas, tad per jį nesunku pernešti nuotaką, o vieta labai tinkama fotografuotis dėl gražios aplinkos.

Tačiau ne visi jaunavedžiai, tuokęsi prieš kelerius metus, kitą kartą apsilankę šioje vietoje dar išvys savo užkabintas spynas.

Spynos Užupyje nuo tiltų buvo nuimtos maždaug prieš ketverius  metus. Nuo to laiko spynos  nenuimamos, tačiau tai nereiškia, kad jų galės atsirasti tiek, kiek tik norėsis besituokiantiems.

„Spynos ne tiek kenkia tilto konstrukcijoms,  kiek kelia pavojų pėsčiųjų saugumui. Kadangi  pėsčiųjų praėjimai gana siauri, o  pakabintų spinų gabaritai labai skirtingi, Užupio tiltu prasilenkiant, pėstieji gali susižaloti į išsikišusias šaligatvio pusėn spynas. O taip pat sudėtingėja priežiūra pačių atitvarų“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas.

Nuo tilto nuimtos spynos, A. Visocko teigimu, buvo vežamos į metalo laužą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas vilnietei

Vaidas vilnietei portretas
Viskas čia super, dirbu viešbutyje ir kone kiekviena diena iš turistų girdžiu tuos pačius klausimus, kodėl? ką reiškia? ir išgirdę tai jie būna sužavėti romantikos.Pabrėžiau romantiką, nes jiems atrodo, kad Lietuva dar ne visai atitirpo nuo sovietinės baimės parodyti šiltus jausmus. Todėl akivaizdu, kad tai yra +-asas, o kad žopliai nežiūri kur eina ne mūsų reikalas ir beje galima būtų padaryti tiesiog, kad vienoje pusėje į vieną puse kitoje į kitą ir nereikėtų stumbdytis.

tomas

tomas portretas
dar neblogo pinigo pasidaro prakale tas spynas :D

Mix

Mix portretas
zinoo kur eiti kai prireiks spinoes kamnors :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių