Teismas: R. Adomavičius nuo pareigų nušalintas pagrįstai

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė kyšio ėmimu kaltinamo Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus advokato skundą dėl politiko nušalinimo nuo pareigų.

Spalio 19 dieną Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą ir dviem mėnesiams nušalino nuo pareigūnų kyšio ėmimu kaltinimą R.Adomavičių.

Priimta teismo nutartimi R. Adomavičius nušalintas nuo vicemero, tarybos nario pareigų, taip pat nuo stebėtojo pareigų įvairiose įmonėse, į kurias jį yra delegavusi savivaldybė.Nušalintasis pasinaudojo galimybe paduoti skundą aukštesnės instancijos teismui. Apygardos teismo prašyta nutartį dėl nušalinimo panaikinti kaip nepagrįstą.Tačiau apygardos teismas nepagrįstu pripažino R.Adomavičiaus skundą. Apygardos teismo sprendimas - galutinis ir neskundžiamas.

R. Adomavičius vadovavo bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybai, Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijai.Specialiųjų tyrimų tarnyba R. Adomavičiui yra pareiškusi įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo.

Politiko veiksmai traktuojami kaip prekyba poveikiu. Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.R. Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog rasti grynieji - jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.


Šiame straipsnyje: Romas Adomavičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

lydeka

lydeka portretas
Adomukas susimovė galutinai. Teisėsauga matyt turi svarių įrodymų dėl kyšio paėmimo.

kilbukas

kilbukas portretas
Rytoj baigiasi Adomavičiaus teisinė neliečiamybė, todėll ikiteisminis tyrimas pajudės iš vietos.

nesamone

nesamone portretas
O man atrodo ne jis pirmas ne jis paskutinis, atimazins.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių