Sunki vilniečių realybė filmuke „Fabijoniškiečio prakeiksmas“

„Kad tik nepramigčiau, kad tik spėčiau...“ – tokios mintys sukasi daugelio Fabijoniškių gyventojų galvose, kai Vilniaus miesto savivaldybės sprendimu buvo panaikinti populiarių maršrutų mikroautobusai.

Šių metų kovo 2 d. neliko 2-o maršruto „Stotis-Fabijoniškės“, 4-o maršruto „Stotis-Perkūnkiemis“ ir 62-o maršruto „Stotis-Tarandė“ mikroautobusų.

Apie sunkumus, su kuriais kas rytą susiduria Fabijoniškių gyventojai, kai neliko populiariųjų maršrutų, vaikinai susuko filmuką. Jo herojus Martynas ir šiandien yra priverstas pabusti anksčiau, nes bijo pramiegoti jam tinkantį autobusą. Jei taip nutinka, vaikinas vėluoja į darbą, laiku jį atvežti galinčio mikroautobuso nebėra.

„Ir vėl tie košmarai, negaliu išsimiegoti... Nuo tada viskas pasikeitė. Viskas ne taip. Viskas ne taip, kaip turėjo būti. Ar jiems buvo būtina taip pasielgti? Kas nusprendė, kad tai turi įvykti?! Man tai svetima. Kodėl turiu su tuo taikytis? Prieš mane, prieš mano valią... Aš ilgai taip tempti negaliu. Negaliu ir viskas. Aš žinau, kad aš ne vienas, bet man nuo to nelengviau. Kodėl, kodėl?“ – filmuke dievagojasi Martynas Bertašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
iš Pilaitės neliko 26, 54 mikriukų, 72 autobuso, o mikrorajonas tranzitinio transporto iš viso neturi. Neatvažiavo autobusai ir kiurksok, net šaligatvių iš šio mikrorajono pakelėse iki spaudos rūmų nėra

I.

I. portretas
Oho... Iš Fabijoniškių net keletas autobusų važiuoja į miesto centrą. Gal nereik tokiems ponams būt, kad problemą darytumėt iš to :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių