Sulaikyti penki radikalai, įtariami J. Pilsudskio kapo išniekinimu

Sostinės policija sulaikė penkis neformalios radikalios organizacijos narius, kurie įtariami išniekinę tarpukario Lenkijos vadovo Juzefo Pilsudskio širdies kapą Vilniaus Rasų kapinėse.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė trečiadienį atlikęs kratas ir sulaikęs penkis neformalios radikalios organizacijos narius: J.M. (g. 1992 m.), N.J. (g.1991 m.), E.B. (g. 1992 m.), R.J. (g. 1993 m.) ir M.P. (g. 1985 m.).

Jie įtariami dalyvavę išniekinant J.Pilsudskio kapavietę lapkričio 24 dieną.

„Per kratas paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai“, - teigiama policijos pranešime.Įtariamieji sulaikyti 48 valandoms, atliekamos jų apklausos, kiti ikiteisminio tyrimo veiksmai, sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo.Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūra.

Šeštadienio rytą Rasų kapinėse už J.Pilsudskio kapo pastebėtas plakatas su užrašu „Tomaševski nustok kenkti Lietuvai arba tavo vieta čia“, o vėliau toje pat vietoje rasta kartoninė dėžė su užrašais „lenkai mirs“, „kvieskit mentus“, „atsargiai bomba“, „TNT“.

Valdemaras Tomaševskis yra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis. Dėl šio įvykio partija pareiškė pasipiktinimą.

Lenkijoje J.Pilsudskis aukštinamas dėl indėlio atkuriant nepriklausomą Lenkiją po Pirmojo pasaulinio karo, bet Lietuvoje J.Pilsudskis dažnai vertinamas neigiamai dėl Vilniaus krašto užgrobimo jėga. Jo kūnas palaidotas Krokuvoje, o širdis - Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
vis dar tikiu, kad tai lenku darbas.nu labai jiem sito reikejo,labai.

drąsusis sysalas

drąsusis sysalas portretas
Vilniaus policijoj voicekų ir tadeušų daugiau nei vandens tvenkiny, reikia atkeršyt už pisludskio organą ( anas padalintas gabalais ir įvairiose vietose pakavotas buvo , kad neatsikeltų...)

DIDVYRIAI

DIDVYRIAI portretas
IR PATRIOTAI TIK BE SMEGENU
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių