Sostinės gatves užplūdo Kalėdų seneliais persirengę bėgikai

Sekmadienį Vilniaus gatvėmis surengtas tradicinis kalėdinis bėgimas. Bėgikai startavo ir pasirinktas distancijas baigė tradicinėje vietoje prie „Žalgirio“ stadiono.

Palyginti su praėjusiais metais, sulaukta bene rekordinio dalyvių skaičiaus, prie bėgikų šiemet prisijungė ir šiaurietiško ėjimo entuziastai. Pagrindinė varžybų distancija – 12 kilometrų, mat šis skaičius simbolizuoja 12 mėnesių. Tačiau mažiau pasitikintys savo jėgomis bėgikai šiemet galėjo rinktis bėgti ir 6 km arba 3 km distanciją.

Mieste taip pat buvo galima sutikti nemažai sportiškai nusiteikusių vaikų – jie varžėsi vadinamame 500 metrų „nykštukų maratone“.

Šiemet iš minios itin išsiskyrė nemažą bėgikės patirtį turinti dalyvė, panorusi likti neatpažinta ir todėl kruopščiai užsimaskavusi klouno kostiumu. Neįmanoma buvo nepastebėti ir vieno vyriausių bėgikų, kuris, atvirai deklaruodamas savo amžių bei pasivadinęs „81 metų seniu“, nestokojo jaunatviškos energijos.

Prie starto linijos susirinkę maratono dalyviai vienbalsiai tvirtino, jog bėgimas padeda ne tik gerai jaustis, bet ir rasti daugiau bendraminčių. Pirmą kartą bėgime dalyvaujantis vilnietis Domas atviravo, jog bėgti apsisprendė paskutinėmis minutėmis, įkvėptas nepaprastai gero oro bei savo merginos: „Nesu koks profesionalas, bėgimu užsiimu savo malonumui, nežinojau, ar pajėgsiu įveikti distanciją, bet pasiryžau pabandyti, ir draugė labai palaikė“.

Bėgimas vyko jau 37-ąjį kartą. Daugelį metų varžybos vadintos naujametiniu bėgimu, tačiau atgavus Nepriklausomybę jų laikas dažnai sutapdavo su Kalėdomis, todėl ilgainiui prigijo kitas pavadinimas – kalėdinis bėgimas.

Pirmosios varžybos 1975 metais surengtos, kad bėgimo entuziastai bendraminčių būryje galėtų atšvęsti Naujuosius metus. Jose dalyvavo 77 bėgikai. Varžybų idėja nepakito, tačiau laikui bėgant atsirado ir išskirtinė šių varžybų tradicija – bėgti vilkint Kalėdų senelio ar Snieguolės apdarus. Šimtai bėgimo entuziastų paskutinį kartą tais metais susirenka pasimatyti su draugais ir bendraminčiais, o ištroškę azarto – pasivaržyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių