Sostinėje – Lietuvos stalo futbolo čempionato įkarštis

Stalo futbolas yra rimtas, aktyvus ir azartiškas sportas – tai teigia savaitgalį sostinėje vykstančios Lietuvos stalo futbolo čempionato rengėjai.

Parodų ir konferencijų centre „Litexpo” surengtos „Lietuvos taurės 2012” varžybos –  svarbiausias metų stalo futbolo renginys. Jau trečius metus surengtoje „Lietuvos taurėje” kviečiami dalyvauti tik geriausi 2012 m. sezono žaidėjai iš visos Lietuvos. Šeštadienį vyko atvirų vienetų ir moterų vienetų varžybos. Lietuvos moterų vienetų čempione tapo Ieva Čižiūnaitė. O atvirų vienetų finalas priminė įtempto siužeto filmą, kurį nuščiuvusi, nutilusi stebėjo smalsuolių minia. Jame susirungė aukščiausią reitingą turintis Lietuvos žaidėjas, kuris patenka tarp penkiasdešimties geriausių pasaulio stalo futbolo žaidėjų, 24-erių Rytis Mitkus ir Lietuvos stalo futbolo viltimi vadinamas 15-metis Dovydas Bukauskas. Jaunasis talentas po 45 minutes trukusios kovos patyrusį priešininką įveikė rezultatu 3:1. Iš D.Bukausko stalo futbolo puoselėtojai šiemet tikisi sulaukti prizinės vietos pasaulio jaunių čempionate. Sekmadienį pozicijas „Lietuvos taurėje“ užims atvirų dvejetų ir moterų dvejetų varžybos.

Įdomu, kad stalo futbolas Lietuvoje šaknis pradėjo leisti vos 2008-aisiais, kai pasaulyje jis žaidžiamas visą amžių, o iki sporto pakylėtas buvo jau prieš penkiasdešimtmetį. Nepaisant to, Lietuvos reitinge yra per 200 stalo futbolo žaidėjų. Beje, mūsų šalis gali pasigirti perspektyviais sportininkais, kurie patenka į pasaulio geriausiųjų penkiasdešimtuką ir net dešimtuką.

„Savo misija laikome stalo futbolą pristatyti ne kaip laisvalaikio, šeimos užsiėmimą, o kaip sportą. Tai – ypač intensyvus sportas, kuriame dera strategija, psichologinis darbas, nuolatinė įtampa. Adrenalinas šiame sporte prasideda nuo pirmos sekundės. Tai – jaudinantis ir labai įtraukiantis žaidimas“, - „Vilniaus dienai“ varžybų įkarštyje sakė Simonas Jakubauskas, VšĮ „Stalo futbolo iniciatyva“ vadovas bei stalo futbolo klubo „Foosin“ vadovas ir įkūrėjas. Būtent šis klubas kartu su Nacionaline stalo futbolo federacija ir užsiima stalo futbolo populiarinimu mūsų šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių