Sostinėje įžiebta aukščiausia Kalėdų eglė Baltijos šalyse

Šeštadienį kiek po 17 val. įžiebta didžioji Vilniaus kalėdinė eglė Katedros aikštėje. Tokiu metu jau sutemus aikštė buvo pilna žmonių.

Renginį vedęs Paulius  Skučas itin iškilmingai pristatinėjo šventę ir pačią Kalėdų eglutę. „Didžiausia Baltijos šalyse Kalėdų eglutė. Iš jūsų, susirinkusiųjų, matau, kad nei vienam miestui Vilniaus aplenkti šansų nėra. O mūsų eglė pati gražiausia šalyje, tai – visos Lietuvos eglė“, - kiek keistai šventės akcentus dėliojo vedėjas.

P.Skučas minėjo – ir tai jau objektyvu – kad Vilnius pateko į pasaulinį kalėdinių šviesų TOP 10.

Raudonąjį mygtuką eglutei įžiebti „rado“ šokantys nykštukai, o jį nuspausti pakviestas miesto meras Artūras Zuokas. Įžiebus eglės šviesas, kartu sujungtos ir gatvių šviesos dekoracijos.

Meras taip pat pasikalbėjo su interaktyviu Kalėdų seniu ekrane ir prašė jo į Vilnių atvežti kuo daugiau gerumo.

Eglė buvo surinkinėjama nuo antradienio.  Šių metų kalėdinė sostinės pažiba yra visiškai nauja. Jos aukštis - net 25 metrai ir ji bus aukščiausia ne tik kada nors Vilniuje buvusi eglė, bet ir iš šiųmetinių eglių Baltijos šalyse. Ji bus 5 metrais didesnė už Rygos ar Talino miestų eglutes.

Savivaldybė pranešė, kad eglės apšvietimui naudojama galia bus tik 2,8 KW. Šį skaičių galima prilyginti su buityje naudojamu dulkių siurblio arba dviejų arbatinukų galingumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik  portretas
ubagai-debilai gali pasigirti kad musu egle brangiausia,graziausiapati didziausia baltijos salyse,o vakare per tv praso paremt lietuvos vaikus pinigeliais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių