Sostinėje atidaryta A. Meko fotografijų paroda

Antradienio vakarą Jono Meko vizualiųjų menų centre (JMVMC) atidaryta Adolfo Meko fotografijų paroda „Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba“.

Parodos atidaryme dalyvavo iš JAV atvykusi Adolfo Meko žmona Pola Chapelle ir sūnus Seanas Mekas, Bardo koledžo (JAV) prof. Johnas Pruittas, Jono Meko sūnus Sebastianas Mekas. Pristatyti parodos ir pasveikinti svečių atvyko ir miesto meras Artūras Zuokas su šeima.

Ši fotografijų paroda - tai A. Meko (1925–2011 m.) šeimos nuotraukos, profesinio gyvenimo akimirkos, kadrai iš kino filmų. Atskirai pristatomi 1996–2003 m. Bardo koledže skaitytų paskaitų vaizdo įrašai, kolegų, mokinių atsiminimų apie A. Meką vaizdo įrašas.

JMVMC ir Šiuolaikinio meno centro kino salėse bus demonstruojami A. Meko mokinių trumpo ir pilno metražo kino ir animaciniai filmai.

A. Mekas labiau žinomas kaip avangardinio kino Amerikoje pionieriaus J. Meko brolis. Tačiau svarbu, kad Adolfas ne tik svariai prisidėjo prie J. Meko kino filmų atsiradimo, dažnai buvo jų bendraautoris, kartu su broliu Jonu įkūrė vėliau įtakingu tapusį kino kritikos žurnalą „Film Culture“, tačiau buvo ir talentingas savarankiškas kūrėjas, kino režisierius, scenarijų autorius, vienas talentingiausių ir labiausiai gerbiamų, studentų mėgstamų Bardo koledžo dėstytojų. Apie trisdešimt metų A. Mekas ugdė būsimus kino kūrėjus ir darė jiems didelę įtaką.


Šiame straipsnyje: Adolfas MekasJonas Mekasparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
Matem idiotiskus filmukus , kur bludija senas marazmatikas , aciu , gal ka vertingesnio parodikite .Tokin 'mena' , tegul Zuokas savo namuose eksponuoja !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių