A. Sniečkaus gimimo metinės: raudoni gvazdikai, policija ir tortas

110-ąsias sovietinės Lietuvos komunistų vado Antano Sniečkaus gimimo metines Antakalnio kapinėse susirinkę paminėti socializmo “gerbėjai" sulaukė jaunųjų konservatorių siurprizo.

Po pietų Antakalnio kapinėse su raudonais gvazdikais rankose ėmė rinktis prieštaringai vertinamo politiko Algirdo Paleckio šalininkai. Vėliau grupė patraukė prie tose pačiose kapinėse esančio  Lietuvos komunistų partijos pirmojo sekretoriaus A.Sniečkaus kapo, taip prisimindami 110-ąsias jo gimimo metines. Tiesa, gerbėjų tarpe nebuvo nei iškilių sovietinės Lietuvos komunistų partijos veikėjų, nei paties Antano Sniečkaus artimųjų.

Prie paminklo, nuo kurio prieš kelis metus buvo pagrobtas ir lig šiol į vietą negrąžintas bronzinis velionio biustas, buvo padėtas vainikas nuo A.Paleckio vadovaujamos partijos „Liaudies socialistinis frontas“. Pastarąjį A.Sniečkaus gerbėjai įtaisė tarp dviejų jau anksčiau čia pastatytų vainikų – vieno nuo Rusijos, o kito – nuo Baltarusijos ambasados.

Vėliau po trumpos kalbos, kurios metu A.Paleckis paminėjo neva Lietuvai A.Sniečkaus padarytus nuopelnus įvairiose srityse. Politikas tikino, kad 1940 – 1974 m. Lietuvą valdęs komunistų vadas šalį pavertė modernia, aukštąsias technologijas plėtojančia valstybę.

„Visi buvę po jo vadovai, lyginant su A.Sniečkumi, tėra politiniai pigmėjai“, - tikino buvęs socialdemokratas A.Paleckis.

Greitai susirinkusiųjų (daugiausia senyvo amžiaus A.Sniečkaus gerbėjų) dėmesį patraukė keli spalvingai apsirengę jaunuoliai. Pastarieji imti kamantinėti, kokiu tikslu atėjo į kapines.

Kai kurie komunistų lyderio gerbėjai piktinosi, jubiliejaus minėjime apsilankęs jaunimas tyčiojasi iš mirusio žmogaus. Tuo pat metu jaunimas, kurio tarpe daugiausia buvo jaunųjų konservatorių atstovai, tikino, kad kapinės yra vieša vieta, kurioje turi teisę lankytis visi.

Jaunimas atsinešė su savimi tortą, papuošta skaičiaus 110 formos žvakute, gimtadienio birbynėmis ir šventiniu šampanu. Prie „švenčiančio“ jaunimo prisijungęs tinklaraštininkas Mykolas Kleckas, kuris į atlapą buvo įsisegęs raudoną nugeibusią leliją. Tinklaraštininką užsipuolęs vienas iš A.Sniečkaus šalininkų pasiteiravo, kodėl M.Kleckas į kapines atėjo be tėvų.

„Vaikigaliai, o kodėl jūsų tėvų čia nėra?”, - piktinosi senyvo amžiaus komunistų rėmėjas. Replikuodamas į šį klausimą M.Kleckas iškeikė A.Sniečkaus gerbėjus.

”Kad mano tėvams gėda būti prie š… gabalų, ypač kai jie bendraamžiai”, - replikavo jaunimo atstovas.

Vėliau šventę A.Paleckio šalininkams dar labiau sugadino jų pačių iškviesta policija. Nors jie ir reikalavo, kad pareigūnai nubaustu jaunimą už provokacijas, tačiau pareigūnai nepuolė sudarinėti protokolų – tebuvo užsirašyti kai kurių dalyvių asmens duomenys.

Nacionalistai ir tautinio jaunimo atstovai protestuoti prieš komunistus neatėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bolševikas

Bolševikas portretas
Įdomu kiek tiems jauniems šunsbergiukams sumokėjo...?

Vilkija

Vilkija portretas
A.Sniečkus-yra A,Sniečkus,net dabartinis Visaginas....buvo Sniečkus,nu tai ką???

to bolševikui

 to bolševikui portretas
Tai jau tikrai - aktualiausias klausimas bolševikiniams liumpenams.
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių