Seimas kviečia į parodą dedikuotą A. Terleckui

Seimo svečiai kviečiami susipažinti su paroda „Laisvės šauklys“, dedikuojama 2012-ųjų Laisvės premijos laureatui, politiniam kaliniui, vienam iš aktyviausių pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyvių, kovotojui už žmogaus teises, pogrindinės organizacijos Lietuvos laisvės lyga steigėjui Antanui Terleckui. Fotografijų, originalių dokumentinių šaltinių ir jų kopijų, nelegalių Lietuvos laisvės lygos spaudinių eksponatais pristatomas A. Terlecko gyvenimo kelias, jo pogrindinė, politinė veikla kovoje už Lietuvos nepriklausomybę.

Parlamento galerijoje eksponuojamos fotografijų parodos „Laisvės gynimas Lietuvoje 1991 m. sausyje“ rengėjai, naudodamiesi archyvine fotomedžiaga iš Lietuvos centrinio valstybės archyvo, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio miestų muziejų fondų, pabandė atskleisti 1991 m. sausio agresijos prieš Lietuvos valstybę ir Laisvės gynimo ne tik Vilniuje, bet ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir kt., liudijimus.

Taip pat lankytojams pristatyta Lietuvos Respublikos ir Klaipėdos krašto susijungimo 90-osioms metinėms paminėti skirta paroda „Kova dėl Klaipėdos – įvykiai ir žmonės“, kurioje atsispindi reikšmingiausi įvykiai, prasidėję Pirmojo pasaulinio karo pabaigoje ir baigęsi 1923 metų Klaipėdos krašto prijungimu prie Lietuvos. Eksponuojami dokumentai, fotografijos, istoriniai planai, įamžinantys to meto įvykius, asmenybes, kurios nulėmė Klaipėdos krašto istorinę raidą. Parodoje panaudota medžiaga iš Lietuvos centrinio valstybės archyvo, Kėdainių krašto, Mažosios Lietuvos istorijos, Šiaulių Aušros ir Vytauto Didžiojo karo muziejų, privačių rinkinių.

Seimo II rūmų galerijoje (1 aukštas) Seimo svečiai gali kasdien apžiūrėti piešinių parodą „Sausio 13-oji Kauno Tito Masiulio jaunimo mokyklos mokinių darbuose“. Laisvės gynėjų dienai paminėti skirtoje parodoje eksponuojami Kauno Tito Masiulio jaunimo mokyklos jaunimo klasių mokinių ir Kauno Tito Masiulio jaunimo mokyklos neformaliojo vaikų švietimo struktūrinio padalinio būrelių ir studijų mokinių darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių