Savivaldybė pati ginčys savo sprendimą uždaryti barą „Būsi trečias“

Dėl „falsifikuoto alkoholio“ uždaromas populiarus Vilniaus senamiesčio baras „Būsi trečias“ sulaukė palaikymo iš tų, kurie jį uždaro. Leidimą prekiauti alkoholiu iš baro atimanti Vilniaus savivaldybė pati palaikys „Būsi trečias“ savininkų skundą dėl tokio sprendimo.

Toks savotiškas taikos susitarimas pasiektas po to, kai Vilniaus meras Artūras Zuokas, lydimas savivaldybės tarnautojų, penktadienį susitiko su „Būsi trečias“ valdančia Dacių šeima.

„Teismas yra priėmęs gana griežtą sprendimą, privalomą savivaldybei. Ir savivaldybė negalėjo pasielgti kitaip, nei yra pasielgusi, t.y. atimdama licenciją ir atidėdama (sprendimo įsigaliojimą – DELFI) iki lapkričio pabaigos. Teismo sprendime, žiūrint biurokratiškai, nurodyta labai griežtai – kad šiame bare buvo pardavinėjamas falsifikuotas ir neapskaitytas alkoholis. O tai labai rimti kaltinimai. Tačiau šeimininkai tikrai mane įtikino, kad tas sprendimas yra per daug biurokratiškas. Žmonės yra nubausti nepagrįstai. Sutarėme, kad kito kelio nėra – tik teisminis. Jie kreipsis į teismą, ginčydami savivaldybės sprendimą atimti licenciją, o savivaldybė teisme palaikys baro „Būsi trečias“ poziciją, kad skirta nuobauda yra per griežta“, - DELFI sakė A. Zuokas.

Anot mero, popieriuje viskas atrodė kur kas baisiau, nei buvo iš tikrųjų. Esą dokumentuose savivaldybės valdininkai matė „falsifikuoto alkoholio“ kiekius, o ne, kaip paaiškėjo, iš legalaus alkoholio pačių baro klientų pasigamintas trauktines.

„Kai žmonės yra kūrybingi, natūralu, kad jie išeina už griežto reglamentavimo. Gaila, kad Lietuvoje, kaip islamo šalyse, aprašyta iki tokių detalių, kad negali nukrypti. Taip negalima gyventi kūrybiškoje ir laisvoje visuomenėje, - tęsė A. Zuokas. - Suprantu, kad baro šeimininkai pasimokė: kūrybiškumas yra gerai, bet ne visi tą supranta. (...) Niekas nenorėjo žiūrėti į faktines aplinkybes. Šiuo atveju, jiems nepasisekė. Čia labai geras pavyzdys: ką rodo popierius ir kokia yra gyvenimo realybė.“

Jeigu teismas pritars tokiam savotiškam savivaldybės ir „Būsi trečias“ taikos susitarimui, licencijos atėmimas veikiausiai bus pakeistas pinigine bauda, o baras galės dirbti toliau. Tiesa, kažin, ar jo klientai ateityje galės patys gamintis trauktines iš čia parduodamo alkoholio, dėl kurių „Būsi trečias“ ir atsidūrė ties uždarymo riba.

A. Zuoko teigimu, baro problemos rodo, kad šalyje reikia keisti įstatymus siekant, kad tokios situacijos nepasikartotų.

„Jeigu pažiūrėsime, kaip šiandien veikia dauguma restoranų, kavinių ir barų Italijoje arba Ispanijoje, tai pagal mūsų taisykles, jie net negalėtų atsidaryti. Manau, kad per daug reglamentavimo. Turime palikti daugiau laisvės žmogui dirbti, kūrybiškai priimti sprendimus. Pagaliau – ir suklysti. Nieko blogo, jeigu suklydai ir iš klaidos pasimokei

„Būsi trečias“ anksčiau sulaukė ir teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus užtarimo.

DELFI primena, jog „Būsi trečias“ licenciją alkoholiui Vilniaus savivaldybė naikina po to, kai Narkotikų, alkoholio ir tabako kontrolės departamentas (NTAKD) laimėjo teismų maratoną prieš barą valdančią įmonę. NTAKD barą nubaudė už „falsifikuotą alkoholį“, o „Būsi trečias“ vadovai teigia buvę nubausti už tai, kad klientams legaliai įsigytą alkoholį leisdavo paįvairinti pasirinktais prieskoniais ir tokią trauktinę išgerti, pvz., po mėnesio.


Šiame straipsnyje: Būsi trečiasprekyba alkoholiu

NAUJAUSI KOMENTARAI

talibas

talibas portretas
Visus barus, kurie vietoje, prie baro, sumaišo alkoholinius kokteilius, t.y. falsifikuoja alkoholi, reikia nedelsiant uzdaryti, o savininkus uzmetyti akmenimis. Kur jus matėte legalu alkoholini gerima i kurio sudeti ieina degtine su pomidoru sultimis?

rj

rj portretas
to -talybui ,jeigu toks talybu gerbejas tai ir ciuozk i talibana gyventi ,galesi ten akmenimis metitis ,tik ziurek kad pacio neuzmetitu ,tu angeleli tik be sparneliu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių