Savanoriai moksleiviai ruošia dovanėles nepasiturintiems

Jaukiame mediniame namelyje šeštadienį dovanas ruošė, skirstė ir pakavo būrys moksleivių. Drabužiai, žaislai, kitos įvairios dovanos pradžiugins sunkiau besiverčiančias Antakalnio gyventojų šeimas.

Kalėdinė labdaros akcija „Antakalniečiai – antakalniečiams“ vykdoma jau antrus metus. Antakalniečių bendruomenė, Antakalnio vaikų ir jaunimo klubas, Antakalnio ir Mikalojaus  Daukšos mokyklų mokytojai ir mokiniai susivienija tam, kad Kalėdų laikotarpis sunkiai gyvenantiesiems taptų džiaugsmingesnis. Šiemet mokiniai su dovanėlėmis aplankys ir tremtinius.

Iniciatyvą kuruojanti Antakalnio bendruomenės tarybos narė Edita Kavaliauskienė pasakojo, kad dovanų bus keli šimtai.

„Dovanas sunešė gyventojai. Iš „Maisto banko“ susižinojome, kiek yra žmonių, kurie prašo maisto pašalpos. Dovanos bus skirtos tų šeimų atstovams, jos bus dalinamos gruodžio 10 d. kartu su Maisto banko daviniais. Antavilių ir Tremtinių namuose taip yra apie 330 senelių, vaikai mokykloje jau surinko virš 200 kojinių, pažiūrėsime, ką dar galime šiems senjorams surinkti, – sakė E. Kavaliauskienė. – Gyventojai ir patys sugalvoja, ką atnešti, ir pasiklausia, ko reikėtų. Dabar pagrindinis rūpestis – kaip viską supakuoti, sutvarkyti, kaip priimti visus, kurie ateis. Manau, kad surinkta tiek dovanų, kad užteks Antakalnio gyventojams, parašiusiems prašymus „Maisto bankui“ dėl paramos ir mūsų gerbiamiems senjorams, gyvenantiems Antavilių ir Tremtinių namuose.“

Antakalnietė pasakojo, jog šeštadienį atėjusiuosius įvairių žaidimų mokys Antakalnio vidurinės mokyklos folkloro ansamblis  „Linelis“, o atvažiavę kariūnai vaišins kareiviška koše. Renginys tęsis iki 16 val.

„Norisi bent kiek pradžiugti žmones, kuriems to reikia. Nors per Kalėdas“, - minutėlei nuo darbų atsitraukusi sakė Antakalnio atviro jaunimo centro direktorė Aušra Lasauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių