R.Bartkaus paroda sulaukė ir užsienio įžymybių dėmesio

Garsus Londono architektas Paulas Anthony Campbellas, JAV psichoterapeutas, gelbėjęs apdegusias rugsėjo vienuoliktosios aukas, energetikos specialistas, Niujorko avangardo muzikos žvaigždė, dizaineriai ir modeliai, politikai ir verslininkai iš įvairių pasaulio šalių atvyksta į Vilnių pamatyti lietuvio Ray Bartkaus tapybos ir instaliacijų parodos.

Kviestiniams svečiams parodos atidarymas įvyks šiandien, lapkričio 8 dienos, vakarą. Vilniečiai ir sostinės svečiai parodą „Tapybos pabaiga“ Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėse „Titanikas“ (Maironio 3, Vilnius) galės pamatyti iki gruodžio 1 dienos.

R. Bartkus jau du dešimtmečius gyvena ir kuria Niujorke, tačiau savo tapybos pasaulinę premjerą nusprendė surengti Vilniuje, kuriame jis gimė ir pradėjo kūrybos kelią.

„Likimo dovana, kad mano penkiolika metų brandintų darbų premjera įvyks Vilniuje, o į ją atskrenda draugai iš Japonijos, Kinijos, JAV, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos, Ukrainos ir daugelio kitų šalių“, – sako Ray Bartkus, Niujorke kuriantis viršelius garsiausiems JAV žurnalams.

Parodos atidarymo metu bus pristatytas unikalus parodos katalogas. Dailininkės S. Chlebinskaitės sukurtas neįprastos formos Ray Bartkaus darbų katalogą kolekcininkai pradėjo „medžioti“ dar spaustuvėje, nes jis išleistas tik dviejų šimtų dvylikos numeruotų egzempliorių tiražu.

Pagrindinis parodos rėmėjas – JAV ambasada Lietuvoje. Organizatoriai – Vilniaus miesto savivaldybė,  Lietuvos – JAV asociacija ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Burė

Burė portretas
Ką reiškia tie du žiedai ausyse ? Nesupratau.

mus domina

mus domina portretas
bilieto kaina,o pamatyti labai noretusi.

syryt

syryt portretas
'labame ryte 'maciau jus ir kai kuriuos darbus,nuostabu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių