R.Bartkaus darbų vyras nepamatė, nes galerijos darbuotojas pramigo?

Praėjusį penktadienį Vilniaus dailės akademijos Ekspozicijų salėse „Titanikas“ buvo iškilmingai atidaryta garsaus menininko, išeivio iš Lietuvos Ray Bartkaus tapybos ir instaliacijų paroda „Tapybos pabaiga“. Deja, norintys ją apžiūrėti kitą dieną po atidarymo liko nusivylę, nes pamatyti pavyko tik pusę parodos.

„Salės atidaromos 12 val. Atvykome su žmona apie 12.10 val. specialiai paskyrę tam laiko, nes labai norėjome apžiūrėti šią parodą. Ji eksponuojama per du aukštus, tačiau mums pavyko apžiūrėti tik antrą, nes į pirmą aukštą neįleido budintis darbuotojas“, - pasipiktinimo neslėpė vilnietis Gediminas.

Dėl kokių priežasčių lankytojai nebuvo įleidžiami į pirmą parodos aukštą, liko neaišku. Vilniaus dailės akademijos Komunikacijos skyriaus vedėjas Marius Dirgėla teigė apie tokį incidentą nieko negirdėjęs.

„Nieko apie tai nežinau. Specialiai paroda tikrai nebuvo uždaryta. Gal salės budintysis pramiegojo, vėlavo kelias minutes. Mes būtinai tai išsiaiškinsime. Bet jei nebuvo įleidžiami žmonės, nes nebuvo kam prižiūrėti salės, tai tiesiog dėl saugumo. Tačiau paprastai pas mus taip nebūna, ką tas lankytojas gali padaryti, negi ims ir aplies paveikslą rūgštimi“, - svarstė pašnekovas ir dar kartą pažadėjo išsiaiškinti.

Popiet M. Dirgėla portalui teigė, kad susisiekė su šeštadienį budėjusiu asmeniu, tačiau šis priežasčių, kodėl nebuvo salės darbuotojo, nežinojo.

„Tebūnie, į darbą vėlavo darbuotojas, bet tikrai noriu pabrėžti, kad ne penkias minutes. Kol apžiūrėjome antrą parodos aukštą, buvo jau apie pusę pirmos. Mums nusileidus į apačią, pirmo aukšto salės durys vis dar buvo uždarytos. Pikta dėl to, kad atrandi laiko, nuvyksti pamatyti darbų, kurie tau labai įdomūs, o pamatai juos pro langą iš gatvės. Dabar ką, teks važiuoti dar kartą“, - neatlyžo vilnietis.

Eksponatų salėse „Titanikas“ R. Bartkaus paroda veiks iki gruodžio 1 d. Komunikacijos vedėjas teigė būtinai išsiaiškinsiantis priežastis, kad daugiau tai nepasikartotų.

Jau du dešimtmečius gyvenantis ir kuriantis viršelius garsiausiems JAV žurnalams Niujorke, savo tapybos pasaulinę premjerą R. Bartkus surengė Vilniuje, kuriame jis gimė ir pradėjo kūrybos kelią.

Iš Lietuvos į Niujorką R. Bartkus išvyko prieš 21 metus. Tačiau Lietuvoje iki šiol „funkcionuoja“ žinomiausias jo kūrinys – 50 litų banknotas, sukurtas su kolega Giedriumi Jonaičiu.

Be tapybos, menininkas kuria grafiką, instaliacijas ir skaitmeninius darbus. Dalyvauja įvairiose šalyse rengiamose parodose ir internetiniuose projektuose.


Šiame straipsnyje: Ray BartkusTitanikasparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

ko čia

ko čia portretas
nervintis............i snukelius kviestinius reikėjo pažiūrėt...........antrą dieną pirmą aukštą valė nuo atliekų, šiukšlių ir KVAPO.........juk taip greit agrastų uogienės neišvalysi

Arvis

Arvis portretas
Visada "saldu" garsiai piktintis jei kas nors ko nors nepadarė, suklydo. O kaip vertiname save kai mums taip atsitinka ? Taip pat griežtai ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių