Prie Santariškių ligoninių atsiras aikštelės automobiliams

Vyriausybė pritaria, kad Vilniuje, Santariškėse, kur įkurtos didžiausios šalies gydymo įstaigos, būtų statomos daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės. Jos būtų statomos už privačias lėšas, praneša LRT televizijos naujienų laida „Šiandien“.

Atvykę į didžiausias šalyje gydymo įstaigas, daugelis pirmiausia susiduria su problema, kur palikti automobilį, ypač – Kauno klinikų ir sostinės Santariškių gydymo įstaigų personalas ir pacientai, atvykstantys iš visos šalies.

„Gydymo įstaigos neturi spręst parkavimo klausimų, jos turi gydyti. Pacientas čia turi atvažiuoti ir patogiai pastatyti automobilį, o jis atvažiuoja čia su problema. Dažniausiai jis neranda, kur automobilio pasistatyti ir gal daugiau dar laiko užtrunka ieškodamas, kur jį palikti“, – teigė Santariškių medicinos įstaigų asociacijos administratorius Aurimas Jaskonis.

Pasak Santariškių medicinos įstaigų asociacijos administratoriaus, ilgai ieškota problemos sprendimo būdų, nes nė viena ministerija šiam reikalui neskiria lėšų. Tada nuspręsta pasitelkti privatų kapitalą.

„Vyriausybė pritarė tam, kad būtų įgyvendinamas koncesijos projektas, pagal kurį skirtas žemės sklypas, jame pastatyta daugiaaukštė stovėjimo aikštelė. Ją eksploatuotų konkurso būdu pasirinktas privatus operatorius“, – aiškino susisiekimo viceministras Arūnas Štaras.

Koncesijos konkursą organizuos Sveikatos apsaugos ministerija. Atrinktas nugalėtojas įrengs automobilių stovėjimo aikštelę ir ją eksploatuos.

„Jis ims tokius mokesčius, kad eksploatavimui ir tam tikram pelnui gauti“, – teigė A. Štaras.

Pasak viceministro, norinčių statyti tokią aikštelę nemažai. Santariškių medicinos įstaigų asociacijos administratorius tikisi, kad aikštelės statytojas bus atrinktas kitų metų pradžioje. Pasak jo, šiuo metu reikalinga pustrečio tūkstančio automobilių stovėjimo vietų. Pirmiausia planuojama įrengti 1,2 tūkst. automobilių stovėjimo vietų. Statybos galėtų būti pradėtos po metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
š**** ir tas neatsiranda be maisto , o čia aikštelė , joooo . keiskit pavadinimą

666

666 portretas
Vyriausybė pritarė tam, kad būtų įgyvendinamas koncesijos projektas . Tai ne vyriausybė o parazitai kurie nusprendė pasityčioti iš ligonių ir jų artimųjų kurie atvažiuotu į gydimo įstaigą ir privalėtu susimokėti už parkavimą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių