Prie Katedros triukšmingai švenčiamos stačiatikių Kalėdos

Tikras Senis Šaltis, Snieguolė ir būrys auliniais batais ir būrys mažylių - taip Katedros aikštėje buvo paminėtos rusiškos Kalėdos.

Šių metų šventė atrodė kur kas įspūdingiau nei pernykštė. Prie šventimo organizavimo šį kartą prisidėjo ne tik visuomeninės organizacijos bei Vilniaus savivaldybė, bet ir Rusijos ambasada.

Prie Kalėdų eglės buvo sumontuota scena, į kurią vienas po kito kopė šventės dalyviai. Vienas pirmųjų į susirinkusiuossius kreipėsi Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čichvadzė. Kalbėtojas pasidžiaugė, kad Lietuvos stačiatikiai turi galimybę viešai švęsti šią dieną, dalintis džiaugsmu su kitais miestiečiais.

Viena iš renginio organizatorių Vilniaus tarybos narė Olga Gorškova kalbėdama portalui diena.lt džiaugėsi, kad šį kartą pavyko organizuoti tokį įspūdingą renginį. Moteris taip pat pabrėžė, kad šventė suvienijo skirtingų konfesijų ir tautybių žmones.

„Džiaugiamės, kad sulaukėme tokio palaikymo. Pirmieji, kas davė savo sutikimą šventės rengimui šioje vietoje, buvo Vilniaus arkivyskupija. Mus palaikė ir Stačiatikių bažnyčia, taip pat prisidėjo Rusijos ambasada, bemaž visos tautines mažumas atstovaujančios visuomeninės organizacijos“, - portalui diena.lt kalbėjo O.Gorškova.

Jau kiek vėliau iškopusi į sceną O. Gorškova garsiai pasveikino publiką.

„Ar pamenate, kaip prieš metus mes sakėme, kad susitiksime, o čia vėl ir vėl bus šventė. Mes pažadėjome ir mes tesėjome savo pažadą“, - pakylėtu tonu susirinkusiems kalbėjo Vilniaus tarybos narė.

Vėliau scenoje pasirodė grupė „Kupė“ savo dainomis užvedusi publiką. Galiausiai šventė pasiekė savo kulminaciją – su vaikais susitikti atkeliavo neatsiejamas žiemos švenčių dalyvis Kalėdų Senis su savo anūke – Snieguole.

Galiausiai visa Katedros aikštė tapo viena didžiule scena, kurioje visi ir dideli, ir maži susikibę už rankų, ėjo ratuku aplink Kalėdų eglę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
S Roždestvom Christovim! Visus stačiatikius ir sentikius.

greičiau

greičiau portretas
ne šėlsmas, o gražus paminėjimas, gražiausia tai ta mergytė su marga skara, negaliu atsidžiaugti, graži nuotrauka.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių